woensdag, december 12, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Rubrieken / Media & Sociale Netwerken / Documentaire vermiste onderzeeboot bij Omroep Max
Documentaire vermiste onderzeeboot bij Omroep Max

Documentaire vermiste onderzeeboot bij Omroep Max

  • Nederland
  • Omroep Max zendt zondag 's avonds om 19:15 uur op Nederland 2 de documentaire ‘O 13 Still On Patrol’ uit. Het is het verhaal van de laatste onderzeeboot van de Koninklijke Marine die in de Tweede Wereldoorlog spoorloos is verdwenen en nog altijd niet is teruggevonden.
  • Ministerie van Defensie
  • http://www.defensie.nl
  • persvoorlichting@mindef.nl
  • http://www.defensie.nl/actueel/nieuws/2014/06/05/documentaire-vermiste-onderzeeboot-bij-omroep-max

De Koninklijke Marine verloor tijdens Tweede Wereldoorlog 7 onderzeeboten. 6 zijn er inmiddels teruggevonden. Hr. Ms. O 13 ligt sinds juni 1940 ergens op de bodem van de Noordzee. Wat er precies met de O 13 en haar bemanning gebeurde, is niet bekend.

De afgelopen 2 jaar volgden 3 filmmakers de verrichtingen van de Koninklijke Marine bij de pogingen de onderzeeboot te lokaliseren. Ze interviewden diverse nabestaanden én probeerden met behulp van historici en auteurs te ontrafelen wat er gebeurde.

De aanleiding voor de documentairemakers om aan het project te beginnen, was de vondst van onderzeeboot K XVI in oktober 2011. Uiteindelijk verzamelden zij zoveel materiaal dat er een boek kon verschijnen en 2 films van 50 minuten. Voor Omroep Max is dat teruggebracht tot een uitzending van 50 minuten.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top