vrijdag, oktober 19, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Dok 99 Rotterdam biedt veilig alternatief voor steengrillen na landelijk onderzoek NVWA
Dok 99 Rotterdam biedt veilig alternatief voor steengrillen na landelijk onderzoek NVWA

Dok 99 Rotterdam biedt veilig alternatief voor steengrillen na landelijk onderzoek NVWA

  • Nederland
  • Op 23 mei 2014 publiceerde de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) een onderzoek naar de veiligheid van koffergastoestellen; kooktoestellen die veelal door kampeerders, maar ook in steengrillrestaurants worden gebruikt. Geen van de onderzochte kooktoestellen bleek aan de veiligheidsnorm te voldoen. Voor bowlingcentrum en grillrestaurant Dok 99 Rotterdam reden om direct te stoppen met de kooktoestellen en een veilig alternatief te lanceren.
  • Dok 99 Rotterdam
  • rotterdam.dok99.nl
  • shuisman@lommerrijk.nl
  • De bovenstaande tekst mag gebruikt worden voor persuitingen. Graag vernemen wij het indien u hier gebruik van maakt. Voor verdere persberichten, - foto’s en -aanvragen kunt u contact opnemen met Dok 99 Rotterdam. Steven Huisman, 010-4220011, shuisman@lommerrijk.nl

Het zekere voor het onzekere

“Wij zijn erg geschrokken van het onderzoek van de NVWA. Ondanks dat wij extra beveiligde kooktoestellen gebruikten, hebben wij direct besloten om uit voorzorg te stoppen met het gebruik van de koffergastoestellen.

Gelukkig liep er bij ons al een proef met een nieuw type tafel-houtskoolgrill. Dit veilige alternatief van steengrillen hebben wij nu ingevoerd in plaats van ons steengrill-arrangement. Pas als onze leverancier een veilige manier kan garanderen, zullen wij steengrillen weer in ons assortiment opnemen.” Aldus Steven Huisman van Dok 99 Rotterdam.

Bijkomend voordeel van het nieuwe houtskoolgrill-arrangement is dat dit zowel binnen als buiten op het terras geserveerd kan worden.

Meeste kooktoestellen onveilig

De NVWA onderzocht 80% van de in Nederland verkrijgbare kofferkooktoestellen. Bij geen van de geteste kooktoestellen bleef de temperatuur van het gasflesje onder de toegestane maximum temperatuur. Leveranciers zijn door de NVWA op de hoogte gesteld van de bevindingen en er zijn terugroepacties in gang gezet.

De NVWA raadt consumenten vooralsnog af de kooktoestellen op de camping te gebruiken.

Het nieuwe houtskoolgrill-arrangement van Dok 99 Rotterdam is 7 dagen per week te reserveren en is ook beschikbaar in halal- en vegetarische variant.

Meer informatie over dit arrangement is terug te vinden op rotterdam.dok99.nl

Over lommerrijk

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top