woensdag, november 14, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Culturele Instellingen / Don’t Stop Now: Fashion Photography Next
Don’t Stop Now: Fashion Photography Next

Don’t Stop Now: Fashion Photography Next

  • Nederland
  • De tentoonstelling Don't Stop Now: Fashion Photography Next richt zich op het werk van de nieuwste lichting modefotografen en gaat uit van het feit dat modefotografen tegenwoordig in de eerste plaats fotografen zijn. De tentoonstelling biedt een platform aan een nieuwe generatie beeldmakers die met mode werkt en grijpt terug op de ontwikkelingen van de afgelopen vijf jaar. Don't Stop Now: Fashion Photography Next geeft een spannende inkijk in de rijkdom van de hedendaagse praktijk van de modefotografie resulterend in een dynamische, kleurrijke en veelzijdige presentatie. De tentoonstelling is gemaakt in nauwe samenwerking met gastcurator Magdalene Keaney.
  • FOAM Fotografiemuseum
  • http://www.foam.org
  • foam@foam.org
  • http://www.foam.org/press/2014/fashion

Divers en hybride zijn twee belangrijke typeringen voor het werk van deze jonge fotografen. De tentoonstelling toont de verscheidenheid in benaderingen en tegelijkertijd de rijkdom van fotografische toepassingen. De ontwikkelingen in de modefotografie lopen voor een groot deel gelijk op met die in het verdere fotografische veld. In tegenstelling tot de mogelijkheden van digitale technologie, wenden veel opkomende fotografen zich juist tot analoge technieken en verwerken ze hun eigen beeld in de donkere kamer.

Sommige fotografen zijn in het bijzonder geïnteresseerd in het kunstmatige karakter van het modebeeld, en dagen de grenzen uit van het medium door handmatige interventie en manipulatie, anderen onderzoeken juist de mogelijkheden van de digitale esthetiek. Hierbij worden verschillende vormen naast en door elkaar toegepast, zoals studio naast locatie en genres als stilleven, landschap, portret en abstractie. Ook collages, sculptuur, installatie en performance maken op een vanzelfsprekende manier onderdeel uit van hun werkwijze. De belangrijkste regel die geldt is dat er in feite geen regels zijn.

De opkomst van zines, onafhankelijke underground uitgeverijen en self-publishing hebben een dankbaar alternatief geboden ten aanzien van de monopoliepositie die grote uitgeverijen lange tijd hadden. Hiermee is een underground circuit gecreëerd die meer ruimte laat aan experiment en die parallel bestaat naast de wereld van de gevestigde mondiale mode-industrie. De mogelijkheden rond self-publishing en social media zijn voor een groot aantal van de hier besproken fotografen een belangrijk middel om het eigen werk zelf te promoten zonder de tussenkomst van galeries, agentschappen of gevestigde instituten.

De fotografen die aan bod komen, een selectie van twintig in de tentoonstelling uit vijfendertig in het boek, worden beschouwd als de nieuwe generatie die grensverleggend werk maakt en die de gevestigde orde van beroemde collega’s als Nick Night, David Sims, Steven Meisel, Jürgen Teller of Inez & Vinoodh, op de voet volgt. Tegelijk met de tentoonstelling verschijnt een publicatie van Keaney bij Thames & Hudson met dezelfde titel.

Groepstentoonstelling met Daniel Jackson, Julia Hetta, Saga Sig, Robi Rodriguez, Clare Shilland, Erik Madigan Heck, Alice Hawkins, Chad Moore, Samuel Hodge, Tyrone Lebon, Chardchakai Waikawee (Air), Jamie Hawkesworth, Mel Bles, Daniel Sannwald, Axel Hoedt, Laetitia Negre, Jonathan Hallam, Harley Weir, Charlie Engman, Hanna Putz, Daniel Riera, Brendan Baker Baker & Daniel Evans, Laetitia Hotte, Jacob Sutton, Immo Klink, Philippe Vogelenzang, Tung Walsh en Ruvan Weijesooriya.

Op vrijdag 11 juli vindt er een speciaal event plaats rond de tentoonstelling in Felix &Foam in het kader van het Downtown programma van Amsterdam Fashion Week.

De tentoonstelling Don’t Stop Now: Fashion Photography Next is van 11 juli tot en met 7 september 2014 te zien in Foam. Open dagelijks van 10.00 -18.00 uur, do/vr van 10.00 – 21.00 uur.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top