vrijdag, november 16, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Landen / Nederland / Douane en RSM bundelen krachten voor executive master opleiding
Douane en RSM bundelen krachten voor executive master opleiding

Douane en RSM bundelen krachten voor executive master opleiding

  • Nederland
  • Dinsdag zijn 27 professionals uit vijf landen gestart met de Executive Master in Customs & Supply Chain Compliance bij Rotterdam School of Management, Erasmus University (RSM). De deelnemers zijn afkomstig van de Nederlandse en Belgische Douane, het internationaal bedrijfsleven en de consultancybranche.
  • Ministerie van Financiën
  • http://www.rijksoverheid.nl
  • info@minfin.nl
  • http://www.rijksoverheid.nl/ministeries/fin/nieuws/2015/03/11/douane-en-rsm-bundelen-krachten-voor-executive-master-opleiding.html

RSM’s Executive Master in Customs & Supply Chain Compliance is ontwikkeld op initiatief van de Nederlandse Douane in nauwe samenwerking met het Nederlandse bedrijfsleven en de wetenschap. Het programma wordt daarnaast ondersteund door de TopSector Logistiek en het Overleg Douane Bedrijfsleven. Dinalog, het Nederlandse topinstituut voor de logistiek, verleende 24 scholarships om deelname aan het programma meer toegankelijk te maken voor kandidaten. Het curriculum is ontwikkeld op basis van het EU Customs Competency Framework en houdt zich daardoor aan de Europese standaard voor alle EU landen. Het programma heeft een modulaire opzet en wordt ondersteund door Canvas, een gebruikersvriendelijk leermanagementsysteem. De officiële opening van het programma op dinsdag 10 maart werd muzikaal bijgestaan door de slagwerkgroep van het Orkest van de Nederlandse Douane.

In de Logistics Performance Index van de Wereldbank staat Nederland nu op de tweede plaats. Om deze positie verder te versterken moeten professionals in de douane en internationale handel zich multidisciplinaire kennis eigen maken, zoals kennis en vaardigheden in het rechtssysteem, supply chain, compliance en IT.

“Deze multidisciplinaire aanpak kun je alleen maar ontwikkelen als je intensief samenwerkt en elkaars wereld leert kennen. Alleen op die manier kun je aan elkaars doelen bijdragen,” aldus Prof. Rob Zuidwijk, Academic Director van de Executive Master in Customs & Supply Chain Compliance. “Dit programma geeft professionals de unieke gelegenheid om te leren van onze meest recente inzichten uit onderzoek op het gebied van global supply chains, maar – door de mix van deelnemers werkzaam bij de overheid en het bedrijfsleven – ook van elkaar,” vervolgt hij.

Steef van de Velde, decaan van RSM, voegt daaraan toe: ”De betrokken universiteiten hebben ieder specifieke kennis en expertise ingebracht voor de ontwikkeling van het programma. Een dergelijke intensieve, complementaire samenwerking is zeldzaam. Gezamenlijk hebben wij de leerdoelen van het programma vastgesteld, het onderwijsmateriaal ontwikkeld en de systemen ontwikkeld om de academische kwaliteit van het programma te bewaken. Het bedrijfsleven en de douane houden ons scherp zodat we iedereen de kennis, de context, de vaardigheden en het multidisciplinaire perspectief geven waar de praktijk op wacht.”

Aly van Berckel, Algemeen Directeur Douane, onderschrijft het belang van de hoog opgeleide douaneprofessionals voor Nederland als mondiale logistieke speler maar ook voor Europa en daarbuiten. “Het is ook goed om te zien dat studenten van overheid en bedrijfsleven samen in de studiebanken zitten. Wederzijds begrip voor elkaars doen en laten, kennis van elkaars processen en wederzijds inzicht in een breed spectrum van het werk van de douaneprofessional, zal alle partijen bij overheid en bedrijfsleven in de uitoefening van hun werk ten goede komen. Hiermee krijgt niet alleen de praktische samenwerking tussen Douane en transportwereld een stimulans, maar het maakt het douanevak ook een volwassen onderdeel van onderwijs en wetenschap in Nederland.”

www.rsm.nl/customs

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top