dinsdag, oktober 23, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Landen / Nederland / Douane treft goud verstopt in schaakspel aan
Douane treft goud verstopt in schaakspel aan

Douane treft goud verstopt in schaakspel aan

  • Nederland
  • De Douane op Schiphol heeft in de handbagage van een passagier een schaakspel aangetroffen waarin een plakkaat goud verstopt was.
  • Ministerie van Financiën
  • http://www.rijksoverheid.nl
  • info@minfin.nl
  • http://www.rijksoverheid.nl/ministeries/fin/nieuws/2014/04/11/douane-treft-goud-verstopt-in-schaakspel-aan.html

Bij de controle van de handbagage van een reiziger die uit Argentinië kwam, trof de Douane een schaakbord aan dat wel erg zwaar aanvoelde. De reiziger verklaarde dat er een magneet in zat. De Douane vond het te zwaar voor een magneet en besloot het schaakspel open te maken. Onder het schaakboord zat een zilverkleurige plaat. De plaat bleek na het wegkrassen van de zilverkleur goudkleurig te zijn. De Douane heeft daarop een goudtest uitgevoerd en het bleek een plakkaat goud te zijn. Ook werd bij de passagier nog een klein schaakspel aangetroffen waarbij het goud op dezelfde wijze was aangebracht en daarnaast nog 11 kleine gouden plaatjes van creditkaart formaat.

De totale waarde van het goud was iets meer dan 195.000 dollar. De passagier heeft een proces-verbaal gekregen voor het smokkelen van het goud. Na betaling van de belasting (invoerrechten en BTW) van totaal ruim € 37.000 mocht de passagier zijn reis vervolgen.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top