vrijdag, augustus 23, 2019
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Draaginsignes voor rijksambtenaren in Caribisch Nederland
Draaginsignes voor rijksambtenaren in Caribisch Nederland

Draaginsignes voor rijksambtenaren in Caribisch Nederland

  • Nederland
  • 17 rijksambtenaren op Bonaire hebben de opleiding Algemeen Opsporingsambtenaar Caribisch Nederland afgerond. Om dat te bezegelen kregen ze eergisteren een draaginsigne uit handen van Commandant Koninklijke Marechaussee luitenant-generaal Hans Leijtens.
  • img_8513
  • Ministerie van Defensie
  • www.defensie.nl
  • persvoorlichting@mindef.nl
  • http://www.defensie.nl/marechaussee/actueel/nieuws/2014/01/17/46210567/Draaginsignes_voor_rijksambtenaren_in_Caribisch_Nederland

Tijdens de opleiding, die januari vorige jaar begon, werd onder meer aandacht besteed aan wet- en regelgeving, maatschappijleer, ethiek, sport en EHBO. Verder kwamen zaken als gedrag, kennis van politiesystemen en documentenherkenning aan de orde. De rijksambtenaren, allen grensbewaker bij de (lucht)haven zijn nu veel breder inzetbaar. Zij gaan deel uitmaken van de nieuwe afdeling “Grenspolitie”. Ze worden ingezet bij de grensbewaking lucht- en zeehaven, maritieme grensbewaking/patrouilles met de kustwacht en STINAPA, politietaken op de luchthaven, Beveiliging Burger Luchtvaart, het Flamingoteam, of als lid van een rechercheteam.

Leijtens prees de rijksambtenaren: “Jullie prestatie is van grote waarde voor de marechaussee, maar ook voor het Caribisch Gebied. Voor de marechaussee omdat vooral jullie hier de ogen en oren van onze organisatie zijn. Jullie spreken de taal, kennen de cultuur en de situatie beter dan veel andere collega’s. Jullie zijn de sleutel tot veiligheid in het Caribisch Gebied.” Leijtens noemde hun bijdrage tevens meer waardevol vanwege de bredere inzetbaarheid, zowel voor de marechaussee als voor de veiligheid in het Caribisch Gebied.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top