woensdag, september 26, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Specials / Mensen / Drie nepagenten aangehouden
Drie nepagenten aangehouden

Drie nepagenten aangehouden

  • Nederland
  • Drie mannen (35, 38 en 41) die zich voordeden als politieagenten zijn dinsdag 14 oktober aangehouden. Zij worden ervan verdacht toeristen te hebben bestolen van duizenden euro’s.
  • Politie
  • http://www.politie.nl
  • pers@amsterdam.politie.nl
  • http://www.politie.nl/nieuws/2014/oktober/15/05-nepagenten-aangehouden.html

Die dinsdag spreken de drie mannen een toerist aan op het Stationsplein. Ze leggen uit dat ze van de politie zijn en willen het geld en het paspoort van de toerist ‘controleren’. De toerist geeft de gevraagde spullen in goed vertrouwen af waarna de drie er direct vandoor gaan. De toerist spreekt direct na het incident surveillerende – echte – agenten aan. Het slachtoffer geeft het het signalement van de daders door. Via de meldkamer wordt het signalement verspreid onder agenten in de buurt.

Kenteken gezien bij soortgelijk incident

Zondag 12 oktober vond er een soortgelijk incident plaats aan de Prins Hendrikkade ter hoogte van de Buiten Bantammerstraat. Ook toen werden twee toeristen bestolen van duizenden euro’s door drie mannen die zich voordeden als agenten. Onderzoek naar dat incident leverde een kenteken op van de auto waarin de verdachten er toen vandoor gingen.

Drie mannen aangehouden

Rond twaalf uur dinsdagmiddag wordt de auto door agenten gezien op de Haarlemmerweg. Het signalement van de drie inzittenden komt overeen met de beschrijving die de toerist op het Stationsplein gaf. Agenten stoppen de auto en houden de drie mannen aan. Bij fouillering vinden de agenten bij de verdachten een deel van de buit én een vals politielegitimatiebewijs. De recherche onderzoekt of de verdachten aan nog andere incidenten kunnen worden gelinkt.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top