zaterdag, februari 22, 2020
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Specials / Cijfers / Driemaster Bark EUROPA na 46600 zeemijlen weer thuis
Driemaster Bark EUROPA na 46600 zeemijlen weer thuis

Driemaster Bark EUROPA na 46600 zeemijlen weer thuis

  • Nederland
  • Driemaster Bark EUROPA komt aan in IJmuiden na een wereldomzeiling. In 21 maanden heeft het schip 15 landen en 5 continenten bezocht, 3 beroemde kapen gerond en ruim 46600 zeemijlen gezeild. Aan boord zijn bemanning en gastbemanning die het schip rondgevaren hebben. Naar verwachting komt het schip op 10 juni 2014 in de middag aan in IJmuiden.
  • APS Agency
  • http://www.barkeuropa.com/nl
  • ltoering@barkeuropa.com

Avontuur
Het avontuur van de wereldreis begon drie jaar geleden met een uitnodiging om deel te nemen aan een zeilwedstrijd in Australië. “Deze uitnodiging hebben we aangegrepen om, samen met twee andere Nederlandse schepen, ‘Oosterschelde ‘ en ‘Tecla’, een wereldreis te maken met als tussenstop onder andere Australië en Nieuw Zeeland.” Aldus rederij directeur Leentje Toering. Twee hoogtepunten van de reis waren het bezoek aan de plek waar de Batavia in 1629 is gestrand in Australië en de ronding van de beruchte door hoge golven, sterke stroming en stormen geplaagde Kaap Hoorn, Chili.

Onderzoek
Naast het varen van de wedstrijd in Australië is tijdens de reis op alle oceanen onderzoek gedaan naar lucht en oceaanwater met de speciaal daarvoor aan boord gebrachte meetinstrumenten. De routes die het schip bevaart zijn nauwelijks bezocht. Het schip vormt om deze reden een uniek platform om het onderzoek naar klimaatverandering plaats te laten vinden.

Aan boord  
De Bark EUROPA (gebouwd in 1911) zeilt al jaren over de wereldzeeën. Een professionele bemanning van 14 en maximaal 48 gastbemanningsleden van alle leeftijden en nationaliteiten varen het schip. Leentje: “Op alle etappes nemen trainees deel.  De één voor een reis van twee weken, maar sommige zijn echt voor langere tijd aangemonsterd en varen mee vanaf bijvoorbeeld Antarctica naar Amsterdam, een reis van bijna 4 maanden aan boord.”

Zeemansverhalen 
Op 3 juli  2014(Harlingen) en 31 augustus 2014 (Scheveningen) kunt u de bemanning ontmoeten en hen persoonlijk vragen naar alle spannende avonturen van de wereldreis.

Over Content Editor U

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top