zaterdag, oktober 16, 2021
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Landen / Nederland / Droogvallen met een schip: wat is dat?
Droogvallen met een schip: wat is dat?

Droogvallen met een schip: wat is dat?

  • Nederland
  • Het begrip ‘droogvallen’ komt regelmatig in de zeilwereld voor. Maar weet u wat het betekent? En waar moet de bemanning van een schip op letten wanneer ze ergens willen droogvallen? In deze blog legt NAUPAR het u haarfijn uit. Alvast een tipje van de sluier: droogvallen is het stilleggen van een schip op een zandbank in het water. Plan een meerdaagse vaartocht richting de mooie Waddenzee en ervaar het zelf!
  • NAUPAR
  • webteam@naupar.com

Waarom droogvallen?
Voor veel van onze gasten is het droogvallen een absoluut hoogtepunt van de vaartocht. Wanneer het schip eenmaal stil ligt en u deze verlaat, wandelt u even later over de bodem van de zee. En hoeveel mensen kunnen nou zeggen dat ze dát gedaan hebben? De schepen van NAUPAR vallen tijdens de meerdaagse tochten en wanneer het weer het toelaat, vrij regelmatig droog in de Waddenzee. Verken het Wad te voet en wie weet spot u in de verte nog wel een zeehond!

Tips voor droogvallen
Hoewel men vaak denkt dat droogvallen op mooi, schoon zand het beste is, is juist het tegenovergestelde ideaal: droogvallen doen onze schippers het liefste op een zachte, meer bergachtige bodem. ‘Mooi, schoon zand’ is namelijk vaak erg hard en voor een droogval-sessie kunt u beter een zachte bodem uitkiezen. Hier blijft het schip simpelweg beter op liggen. Omdat het belangrijk is dat het schip rustig en veilig ‘contact maakt’ met de bodem, is het ook belangrijk dat het water kalm is. Wanneer de wind hard waait en de golven hoog zijn, is droogvallen niet het beste idee. En tot slot: kies altijd een plek aan de hogerwal! Dit  de wal waar de wind vandaan komt. Dus als de wind van noord naar zuid waait, dan kiest u voor een plek aan de noordzijde.

Droogvallen met NAUPAR
Ook tijdens de tochten van NAUPAR wordt er, wanneer het kan, drooggevallen. Dit is voor de gasten aan boord een unieke ervaring en die nemen wij u natuurlijk niet af. Wees er wel van bewust dat we niet met al onze schepen kunnen droogvallen. Mocht dit dus wel echt een wens van u zijn, geef dat dan van te voren bij de medewerkers van NAUPAR aan. Ook is het, zoals gezegd, afhankelijk van de weersomstandigheden; heeft u wél het juiste schip geboekt, maar zijn de golven hoog? Dan gaat het droogval-avontuur deze keer helaas niet door.

Ook droogvallen op de Waddenzee? Boek een schip en maak het mee!

Over naupar

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top