maandag, oktober 26, 2020
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Specials / Cijfers / Duiven Klushoofdstad 2013 van Nederland
Duiven Klushoofdstad 2013 van Nederland

Duiven Klushoofdstad 2013 van Nederland

  • Nederland
  • Totale kluswaarde op Marktplaats 96,8 miljoen euro
  • Marktplaats
  • www.marktplaats.nl
  • marktplaats@whizpr.nl
  • http://marktplaatsperskamer.nl/2013/07/duiven-klushoofdstad-2013-van-nederland/

Duiven is dé Klushoofdstad van Nederland. Dat blijkt uit een analyse* van Marktplaats Diensten en Vakmensen van de klusactiviteiten in Nederlandse gemeenten. In het Gelderse Duiven werd het drukst verbouwd en geschilderd en werden per inwoner de meeste klussen aangeboden. Het afgelopen jaar zijn er ruim 133.500 klussen aangeboden via Marktplaats Klussen. De ruim 133.500 klussen hebben samen een totale waarde van 96,8 miljoen euro.

Kluswaarde 96,8 miljoen euro
Het is de tweede keer dat Marktplaats op zoek gaat naar de Klushoofdstad van Nederland. Hierbij wordt gekeken naar het aantal geplaatste klussen per gemeente in verhouding tot het aantal inwoners. Mensen die een klus plaatsen op Marktplaats ontvangen gemiddeld drie tot vier unieke biedingen van vakmensen. De gemiddelde prijs van deze klussen ligt op 725 euro (in Gelderland is dit 756 euro). Daarmee lag de totale kluswaarde van Marktplaats Klussen het afgelopen jaar op ruim 96,8 miljoen euro. In Gelderland lag deze waarde op 12,5 miljoen euro.

Landelijk werden in de volgende drie categorieën de meeste klussen aangeboden.
1.    Tuin en terras
2.    Schilderen, stuken en afwerken
3.    Keuken, badkamer en toilet

“Marktplaats Klussen bestaat inmiddels twee jaar en we zien ten opzichte van vorig jaar een ruime verdubbeling van het aantal geplaatste klussen”, zegt Dennis van Allemeersch, directeur B2C bij Marktplaats. “Steeds meer mensen besteden klussen liever uit aan een specialist of vakman. Met de ruim 133.500 klussen die het afgelopen jaar op het platform zijn aangeboden, biedt Marktplaats bovendien ook voor vakmensen een interessant platform om opdrachten te verwerven en hun activiteiten uit te breiden.”

Klushoofdsteden per provincie
Naast de Klushoofdstad van Nederland heeft Marktplaats per provincie de gemeente bepaald waar de meeste klussen worden aangeboden. De Klushoofdsteden per provincie zijn (weergegeven op basis van de top 12 klushoofdsteden):

1. Gelderland – Duiven
2. Noord-Holland – Diemen
3. Zuid-Holland – Lisse
4. Flevoland – Lelystad
5. Drenthe – Assen
6. Friesland – Leeuwarden
7. Overijssel – Zwolle
8. Utrecht – Amersfoort
9. Noord-Brabant – Eindhoven
10. Groningen – Hoogezand-Sappemeer
11. Limburg – Heerlen
12. Zeeland – Tholen

Over Content Editor R

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top