maandag, november 19, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Durao Barroso waarschuwt Portugese Constitutionele hof
Durao Barroso waarschuwt Portugese Constitutionele hof

Durao Barroso waarschuwt Portugese Constitutionele hof

  • Europa
  • Durao Barroso heeft in Vilamoura tijdens een congres voor ondernemers uit de Algarve aangegeven dat alle organen van de staat de verantwoordelijkheid hebben om de bezuinigingsmaatregelen uit te voeren. " Inclusief de recherlijke macht" aldus Durao Barroso.
  • manuel goncalves ribeiro
  • lissabontrip@gmail.com
  • Bron: Jornal de noticias, 5 oktober 2013, www.jn.pt

Hiermee lijkt Barroso te hinten op eerdere beslissingen  van het Portugese Constitutionele Hof die voorgenomen bezuinigingsmaatregelen ongrondwettig verklaarden. De uitspraak van Barroso kan opgevat worden als een rechtstreekse waarschuwing aan het adres van de hoogste Portugese magistraten. In Portugal beheersen juristen het bezuinigingsdebat met een beroep op de ongrondwettigheid van voorgenomen maatregelen. Negatieve beslissingen van het Constitutionele hof zouden bezuinigingen frustreren. Nog niet eerder heeft een voorzitter van de Europese Commissie rechters in individuele lidstaten gevraagd simpelweg uit te voeren wat de regering heeft voorgeschreven.

Over Tuga

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top