donderdag, augustus 6, 2020
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Duurzaam ondernemen met hout
Duurzaam ondernemen met hout

Duurzaam ondernemen met hout

  • Nederland
  • Veel bedrijven willen niets liever dan duurzaam ondernemen. Wat de motivatie hiervoor ook is, de voordelen zijn legio. Niet alleen ontlast duurzaam ondernemen het milieu, ook is het een goede manier om te bezuinigen en draagt het bij aan een beter imago.
  • recycling-pallets
  • Palletrecycling.nl
  • http://www.palletrecycling.nl
  • palletbull@gmail.com

Duurzaam ondernemen met hout

Veel bedrijven willen niets liever dan duurzaam ondernemen. Wat de motivatie hiervoor ook is, de voordelen zijn legio. Niet alleen ontlast duurzaam ondernemen het milieu, ook is het een goede manier om te bezuinigen en draagt het bij aan een beter imago.

Wat is het precies?

Het begrip duurzaam ondernemen is afgeleid van het fenomeen duurzame ontwikkeling. Kort gezegd houdt het in dat er niet alleen rekening wordt gehouden met het hier en nu, maar ook met de toekomst. Het uitgangspunt van duurzaam ondernemen is dat iedereen een goed bestaan kan hebben, zonder dat de bronnen voor toekomstige generaties hierbij worden uitgeput.

De wetgeving

Ook vanuit de overheid worden bedrijven enorm gestimuleerd om duurzaam te ondernemen. Zo is in onze wet vastgelegd dat ondernemingen de milieubelasting van hun bedrijfsvoering dienen te minimaliseren, bijvoorbeeld door het besparen van energie en het scheiden van afval. Ook het hergebruiken van producten en recyclen draagt bij aan een beter milieu.

Toekomstplannen

De overheid streeft ernaar om in 2015 voor 100% duurzaam in te kopen. De markt van duurzame producten en diensten krijgt hiermee dus een stevige impuls. Ook stellen steeds meer klanten eisen op het gebied van duurzame producten. Niet alleen moeten de producten aantrekkelijk geprijsd zijn, ook hebben consumenten steeds meer aandacht voor het milieu en de mensen die het hebben geproduceerd. Bedrijven die duurzaam ondernemen spelen in op deze wensen en hebben hierdoor dus op allerlei fronten een streepje voor.

Duurzaam hout steeds meer de norm

Het hergebruiken van hout is een uitstekend voorbeeld van duurzaam opereren. Mits er sprake is van een verantwoord kapbeleid vormt hout een onuitputtelijke bron. Hout groeit immers altijd weer aan. Daarnaast is er geen sprake van vervuilende reststoffen in het milieu. En wanneer het hout ook nog eens hergebruikt wordt, is er helemaal sprake van duurzaam opereren.

Voordelen van hout

Hout kan voor diverse doeleinden worden gebruikt. Bekend zijn de houten vloeren, trappen en kozijnen. Maar ook bij gebruiksvoorwerpen als pallets, is hout een uitstekende materiaalkeuze. Ten opzichte van de kunststof variant, hebben houten pallets een aantal belangrijke pluspunten. Naast de milieu gerelateerde voordelen, zijn houten pallets erg sterk en kunnen ze goed tegen een stootje. Ook hebben ze een lage kostprijs en biedt de antibacteriële werking van hout een slechte leefomstandigheid voor bacteriën.

Lange levensduur

Verder kunnen de planken of klossen van houten pallets eenvoudig worden vervangen. Omdat ieder onderdeel snel te herstellen is en bovendien afzonderlijk gerepareerd kan worden, zorgt dit voor een erg lange levenscyclus. Daarnaast kunnen de pallets eenvoudig worden gerecycled. En zelfs wanneer de pallets helemaal niet meer gebruikt kunnen worden, kan het hout nog op diverse manieren worden hergebruikt. Bijvoorbeeld voor de herwinning van energie, als strooisel voor de land- en tuinbouw of in de stal.

Over palletbull

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top