woensdag, december 12, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Duurzaam ‘s Heeren Loo rijdt elektrisch
Duurzaam ‘s Heeren Loo rijdt elektrisch

Duurzaam ‘s Heeren Loo rijdt elektrisch

  • Nederland
  • Met de overdracht van de sleutels door Regiodirecteur Rianne van Eijk aan Johan Willemse, Locatiemanager Facilitair, heeft 's Heeren Loo in Ermelo 2 electrokarren in gebruik genomen. Met de inzet van deze electrokarren wil de afdeling facilitair een bijdrage leveren aan de duurzaamheidambities van de regio.
  • Overdracht electrokar
  • ‘s Heeren Loo Zorggroep
  • http://www.sheerenloo.nl
  • sam.van-den-brink@sheerenloo.nl

Regiodirecteur Rianne van Eijk heeft een flinke ambitie op het gebied van duurzaamheid, waarbij op alle gebieden wordt onderzocht hoe deze ambities gerealiseerd kunnen worden. Te denken valt aan de verandering naar LED verlichting in woningen of de straatverlichting, herijking van de technische installaties, maar ook aan het terug brengen of verduurzamen van het aantal vervoersbewegingen over het zorgpark.

Gezamenlijke verantwoordelijkheid

Rianne van Eijk; “Duurzaamheid is een belangrijk speerpunt voor ons de komende jaren. Wij zijn het verplicht aan onze kinderen en kleinkinderen om ons in te zetten op het gebied van goed rentmeesterschap van onze aarde voor een leefbare toekomst. Er zijn geen technische belemmeringen meer om iedereen vanuit zijn rol als mens of bedrijf een actieve bijdrage te laten leveren aan het thema duurzaamheid. We moeten niet wachten, maar ons daar samen sterk voor maken. Elk initiatief wat kan bijdragen is een stap voorwaarts, hoe klein dit soms ook lijkt. Ik ben dan ook trots dat met de inzet van deze 2 electrokarren de vervoersbewegingen op ons zorgpark weer een stukje schoner en stiller worden en de Co2 uitstoot afneemt. Ik hoop dat mede daardoor onze bewoners nog lang mogen genieten van de mooie natuurlijke omgeving waarin ze wonen.”

Kansmoment benutten

“Omdat de vervoersbewegingen van de technische dienst niet altijd zijn in te perken, hebben we gekeken of we de bewegingen op het zorgpark duurzamer kunnen maken”, aldus Johan Willemse. “We hadden nu een natuurlijk moment om te kunnen switchen omdat onze leasecontracten voor de bestaande auto’s afliepen. Kostentechnisch blijft het voor ons gelijk en de electrokarren passen beter in het straatbeeld van ons zorgpark. Over 5 jaar is duurzaam vervoer op instellingsterreinen een standaard, waar we nu al graag op voor uit lopen.”

Na overhandiging van de sleutel, kreeg de regiodirecteur ook zelf de mogelijkheid om te rijden in een nieuwe electrokar over het zorgpark en het rijcomfort te ervaren.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top