zaterdag, oktober 20, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / e-Learning om medische missers te voorkomen
e-Learning om medische missers te voorkomen

e-Learning om medische missers te voorkomen

 • Nederland
 • Jaarlijks overlijden 1.500 tot 5.000 personen door medische fouten. Om dit aantal naar beneden bij te stellen is het van belang dat zorgprofessionals up-to-date blijven over thema’s als medicatie, diagnoses, infecties en medische apparatuur.. Atricare.nl biedt een antwoord op de toenemende vraag naar hoogwaardige en geaccrediteerde e-Learning modules voor de zorg.
 • Logo Atricare
 • Atricare
 • www.atricare.nl
 • brit.ernest@atrivision.com
 • Voor aanvullende informatie, beeldmateriaal en demo's kunt u contact opnemen met: Contact: Brit Ernest (Marketing & Communicatie) Telefoon: 033-7508740 e-Mail: brit.ernest@atrivision.com
 • Icon Atricare

Jaarlijks overlijden 1.500 tot 5.000 personen door medische fouten. Om dit aantal naar beneden bij te stellen is het van belang dat zorgprofessionals up-to-date blijven over thema’s als medicatie, diagnoses, infecties en medische apparatuur. Adequate scholing van deze professionals zorgt niet alleen voor een kwalitatievere zorg, het voorkomt medische missers.

Vraag naar e-Learning om kwaliteit en veiligheid te garanderen neemt toe
De eisen aan kwaliteit en veiligheid binnen de zorgsector worden steeds strenger. Om risico’s en medische fouten te beperken moeten zorgprofessionals aantoonbaar gekwalificeerd zijn. Een hele opgave wanneer je bedenkt dat in Nederland ruim 275.000 zorgprofessionals actief zijn.

E-Learning biedt volop kansen om deze uitdaging binnen de zorgsector het hoofd te bieden. Het is een flexibele, snelle en effectieve manier van leren, waardoor grote aantallen zorgprofessionals in een kort tijdsbestek bijgeschoold kunnen worden. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de vraag naar e-Learning modules in deze aan verandering onderhevige zorgsector toeneemt.

E-Learning verbetert leerresultaten met 58%
Onderzoek toont aan dat leren middels e-Learning 40% sneller is dan traditioneel leren en 58% betere resultaten oplevert. Door gebruik te maken van realistische cases en praktijkvoorbeelden binnen de e-Learning module neemt het leerrendement toe. Deze praktijkgerichte benadering helpt de cursist om het geleerde direct in de praktijk toe te passen.

Atricare biedt hoogwaardige e-Learning in de zorg
Onder de naam Atricare is een nieuwe webshop gelanceerd: www.atricare.nl. Deze webshop biedt een antwoord op de toenemende vraag naar hoogwaardige en geaccrediteerde e-Learning modules voor de zorg. De Atricare modules zijn geschikt voor

 • BIG geregistreerden
 • Zorgprofessionals die geschoold willen worden in verpleegtechnische handelingen voor een diploma Verzorgende IG of verpleegkunde
 • Iedereen die die specifieke kennis over zorg wil opdoen

De kant en klare praktijkgerichte e-Learning modules zijn geaccrediteerd door het V&VN. Na het goed doorlopen van de modules worden de accreditatiepunten voor de zorgprofessional direct bijgeschreven op hun BIG-account. Alle modules zijn eenvoudig online te bestellen en direct na aanschaf te gebruiken.

“Met Atricare bieden wij een complete set van oplossingen, waarmee kwalificaties van medewerkers vastgelegd en gewaarborgd worden. We willen eenvoudig toegang bieden tot hoogwaardige e-Learning voor medewerkers in instellingen en zelfstandige zorgprofessionals. Op deze manier dragen wij een steentje bij aan de kwaliteitsverbetering van de zorg in Nederland.’, aldus Robina van de Pol, directeur Atrivision en tevens initiatiefneemster van Atricare.

Over Atricare

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top