woensdag, november 14, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Rubrieken / Economie & Financiën / ECB: recorddaling leningen private sector
ECB: recorddaling leningen private sector

ECB: recorddaling leningen private sector

  • Europa
  • De leningen die banken in de eurozone verstrekken aan huishoudens en bedrijven zijn in augustus met 2 procent gedaald ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Dat bleek donderdag uit gegevens van de Europese Centrale Bank (ECB). De daling is de grootste sinds de invoering van de euro.
  • Parlementair Documentatie Centrum
  • http://www.europa-nu.nl
  • nv201@pdc.nl
  • http://www.europa-nu.nl/id/vjddemu3wqwr/nieuws/ecb_recorddaling_leningen_private_sector?ctx=vhsjd8w6pdvc

ECB-president Mario Draghi zei eerder deze maand al dat niet-financiële bedrijven nog steeds te maken hebben met een ,,zwakke kredietdynamiek”. De ontwikkeling wijst op het moeizame economische herstel van de eurozone en zal volgens analisten voor de ECB een extra aanleiding zijn om de rente op een laag niveau te houden.

Draghi liet deze week weten er alles aan te zullen doen om de rente die banken betalen voor onderlinge leningen laag te houden. Onder meer met een mogelijke nieuwe langlopende lening zouden de geldstromen tussen banken, een belangrijke basis voor het opereren van de financiële instellingen, op gang moeten worden gehouden.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top