vrijdag, december 14, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Rubrieken / Economie & Financiën / Economie eurozone laat verbetering zien
Economie eurozone laat verbetering zien

Economie eurozone laat verbetering zien

  • Europa
  • LONDEN (AFN) - De economische bedrijvigheid in de eurozone is in augustus gestegen naar het hoogste niveau in 26 maanden. Dat maakte marktonderzoeker Markit donderdag bekend op basis van een voorlopige raming.
  • Parlementair Documentatie Centrum
  • http://www.europa-nu.nl
  • nv201@pdc.nl
  • http://www.europa-nu.nl/id/vjced0owfuz9/nieuws/economie_eurozone_laat_verbetering_zien?ctx=vhsjd8w6pdvc

De samengestelde inkoopmanagersindex (industrie en dienstensector) steeg naar 51,7, van 50,5 een maand eerder. Economen hadden gemiddeld een stand van 50,9 verwacht. Een niveau van 50 of meer duidt op groei, daaronder op krimp. De verbetering van de economie van het eurogebied is voor een groot deel te danken aan Duitsland. Daar lieten de industrie en de dienstensector deze maand verdere groei zien. In Frankrijk gingen de zaken echter een stuk minder. Daar was sprake van krimp in de industrie en dienstensector.

Volgens Markit-econoom Chris Williamson lijkt het derde kwartaal vooralsnog het beste kwartaal te worden voor de eurozone sinds het voorjaar van 2011. Het economische beeld komt daardoor steeds meer overeen met het eerder voor de tweede helft van dit jaar voorspelde voorzichtige herstel van de Europese economie. Hij wees erop dat ook de vooruitzichten voor de probleemlanden in de eurozone verbeteren.

Econoom Martin van Vliet van ING verwacht dat het herstel van de eurolanden de komende maanden doorzet. ,,Maar het zal een langzaam en ongelijk proces zijn”, stelde hij. Bezuinigingen blijven een rem zetten op de economische groei, terwijl problemen op huizenmarkten en de beperkte kredietverlening de opleving van de consumentenbestedingen tegenhouden. Daarnaast kan de economische afkoeling in de opkomende landen een probleem worden voor de export.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top