zaterdag, juni 6, 2020
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Specials / Cijfers / Economie eurozone stagneert door afname investeringen
Economie eurozone stagneert door afname investeringen

Economie eurozone stagneert door afname investeringen

  • Europa
  • De economische stagnatie in de eurozone kwam vorig kwartaal vooral door een afname van de investeringen. De consumptie en de export leverden een bescheiden positieve bijdrage, zo bleek vrijdag uit een nieuwe raming door Europees statistiekbureau Eurostat.
  • Parlementair Documentatie Centrum
  • http://www.europa-nu.nl
  • nv201@pdc.nl
  • http://www.europa-nu.nl/id/vjmxds33l2z7/nieuws/economie_eurozone_stagneert_door_afname?ctx=vhsjd8w6pdvc&tab=0

Die nieuwe schatting wees uit dat de economie van de eurolanden in het tweede kwartaal groei noch krimp vertoonde ten opzichte van de eerste 3 maanden van dit jaar en week daarmee niet af van de eerste raming. De investeringen namen met 0,3 procent af, terwijl consumenten 0,3 procent meer uitgaven dan in het eerste kwartaal. De export nam met 0,5 procent toe.

In de hele Europese Unie kwam de economische groei vorig kwartaal uit op 0,2 procent. De sterkste vooruitgang werd geboekt in Malta (1,3 procent) en Letland (1 procent). Ook de Britse economie boekte een stevige groei, van 0,8 procent. Nederland realiseerde een plus van 0,5 procent, terwijl de Duitse en Italiaanse economie met 0,2 procent krompen.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top