vrijdag, november 16, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Rubrieken / Business & Ondernemerschap / Ecorys erkend als belangrijke speler voedsel & voedselveiligheidsmarkt
Ecorys erkend als belangrijke speler voedsel & voedselveiligheidsmarkt

Ecorys erkend als belangrijke speler voedsel & voedselveiligheidsmarkt

  • Nederland
  • Een door Ecorys geleid consortium van vooraanstaande Europese organisaties heeft een raamwerkcontract gewonnen van de Europese Commissie, DG Gezondheid en Consumentenbescherming, op het gebied van beleid rond de voedselketen.
  • ECORYS Nederland BV
  • http://www.ecorys.nl
  • pieter.taselaar@ecorys.com

Het contract volgt op een eerder door Ecorys gewonnen raamwerkcontract voor evaluaties op het terrein van voedselveiligheid en gezondheid. Binnen dit laatste contract heeft Ecorys onlangs ook een opdracht verworven voor het uitvoeren van een impact assessment rond de begripsbepaling van stuifmeel in honing.

Het consortium voor het nieuwe raamwerkcontract bestaat naast Ecorys uit BIO Intelligence Service (Frankrijk) en IFAU (Zweden). De groep zal de Europese Commissie voor een periode van vier jaar voorzien van onderzoek en ondersteunende diensten op het gebied van voedselveiligheid en gezondheid, en welzijn van dieren en planten.

De recente toekenning van het ‘stuifmeel in honing’-project is een concreet voorbeeld van het type projecten dat zal worden uitgevoerd binnen het EC-raamwerkcontract. Voor dit project zal Ecorys onderzoek doen naar mogelijke economische, milieu- en maatschappelijke effecten van de definiëring van de status van stuifmeel als ingrediënt van honing (huidige situatie), vergeleken met de definiëring van stuifmeel als een natuurlijk bestanddeel in honing (voorstel van de Europese Commissie). De onderzoeksresultaten zullen naar verwachting beschikbaar komen in oktober 2013.

Beide raamwerkcontracten bevestigen de sterke positie van Ecorys voor wat betreft het ondersteunen van de Europese Commissie op het gebied van voedselveiligheid en gezondheid.

Over Chief Editor

Chief content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top