donderdag, november 15, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Landen / Europa / Ecorys onderzoekt vervanging ziekenhuiszorg in Europa
Ecorys onderzoekt vervanging ziekenhuiszorg in Europa

Ecorys onderzoekt vervanging ziekenhuiszorg in Europa

  • Europa
  • Ecorys heeft een contract gewonnen van de Wereldgezondheidsorganisatie om de mogelijkheden te onderzoeken rond het verschuiven van dienstverlening van ziekenhuizen naar eerstelijnszorg in zes Europese landen. De onderzoeksresultaten worden begin 2014 verwacht.
  • ECORYS Nederland BV
  • http://www.ecorys.nl
  • pieter.taselaar@ecorys.com

In veel van de 53 Europese landen zijn de zorgsystemen gefragmenteerd en gecentreerd rond de ziekenhuizen. Het is vaak onduidelijk of ziekenhuisopname de meest (kosten)effectieve interventie is voor specifieke gezondheidsgerelateerde situaties. Onnodige ziekenhuisopnames kunnen een bron zijn van voorkombare zorgkosten.

Goede en toegankelijke eerstelijnszorg kan hierbij zeer belangrijk zijn. Om het maximale rendement te halen uit de eerstelijnszorg en om het risico op onnodige kosten – vanwege ziekenhuisopname – te voorkomen moet de eerstelijnszorg in veel Europese landen worden versterkt of opnieuw worden gepositioneerd. Dit is ook een van de prioriteiten van het nieuwe Europese zorgbeleid 2020.

De Ecorys-studie zal zich richten op:

  • Omstandigheden waarin ziekenhuisopnames in de geselecteerde landen kunnen worden voorkomen door effectieve behandeling en zorg vanuit een sterke eerstelijns zorgomgeving;
  • De potentiële besparingen als gevolg van de afname van ziekenhuisopnames, gerelateerd aan de geselecteerde omstandigheden;
  • Het benoemen van (landspecifieke) barrières die een dergelijke verschuiving zouden kunnen bemoeilijken

Ecorys zal de zorgsystemen in zes landen binnen de Europese regio van de Wereldgezondheidsorganisatie onderzoeken: 2 EU15-landen, 2 landen van het Gemenebest van Onafhankelijke Staten en 2 andere landen. De eerste landenstudie zal gericht zijn op Moldavië. De keuze voor de overige landen zal de komende maanden plaatsvinden in samenwerking met de opdrachtgever.

Over Ecorys

Met ons werk willen we een zinvolle bijdrage leveren aan maatschappelijke thema’s. Wij bieden wereldwijd onderzoek, advies en projectmanagement en zijn gespecialiseerd in economische, maatschappelijke en ruimtelijke ontwikkeling. We richten ons met name op complexe markt-, beleids- en managementvraagstukken en bieden opdrachtgevers in de publieke, private en not-for-profit sectoren een uniek perspectief en hoogwaardige oplossingen. We zijn trots op onze 80-jarige bedrijfsgeschiedenis. Onze belangrijkste werkgebieden zijn: economie en concurrentiekracht; regio’s, steden en vastgoed; energie en water; transport en mobiliteit; sociaal beleid, bestuur, onderwijs, en gezondheidszorg. Wij hechten grote waarde aan onze onafhankelijkheid, integriteit en samenwerkingspartners. Ecorys-medewerkers zijn betrokken experts met ruime ervaring in de academische wereld en adviespraktijk, die hun kennis en best practices binnen het bedrijf delen en met internationale samenwerkingspartners. Meer over Ecorys: www.ecorys.nl.

Over Chief Editor

Chief content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top