maandag, oktober 22, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Ecotaks teruggave. Wat betekent dit voor uw vereniging?
Ecotaks teruggave. Wat betekent dit voor uw vereniging?

Ecotaks teruggave. Wat betekent dit voor uw vereniging?

  • Belgie
  • Voor sportverenigingen is het mogelijk om een deel van de Ecotaks (energie belasting) terug te vragen over de afgelopen jaren.
  • Huismerkled.be
  • www.huismerkled.be
  • info@huismerkled.be

Voor sportverenigingen is het mogelijk om een deel van de Ecotaks (energie belasting) terug te vragen over de afgelopen jaren.In 2015 kunt u de teruggave regelen voor de jaren 2013/2014. Deze teruggave mogelijkheid vervalt echter per 1 januari 2016.

De Ecotaks in de huidige vorm houdt in dat verenigingen jaarlijks een deel van de betaalde belasting over energiekosten kunnen terugvragen. Per 1 januari 2016 vervalt deze regeling. Het ministerie van VWS komt met een nieuwe subsidieregeling vanuit Economische Zaken die verenigingen zal stimuleren om duurzame investeringen te doen. Bijvoorbeeld op het gebied van LED verlichting.

Per jaar zal ongeveer hetzelfde bedrag beschikbaar komen als nu het geval is met de Ecotaks. Het ministerie benadrukt dat het niet gaat om minder financiële steun, maar vooral een eerlijkere verdeling van de financiële steun. Onder de huidige regeling krijgen namelijk de grootste verbruikers van energie het meeste terug, aangezien zij de meeste belasting betalen. Met de nieuwe regeling krijgen de verenigingen die het meest duurzaam zijn het meeste terug. Een eerlijkere situatie, aldus het ministerie van VWS. Het ministerie van VWS verwacht op 1 juli 2015 meer informatie over de nieuwe regeling naar buiten te brengen.

www.huismerkled.be

LED verlichting

Over Stay Hungry Marketing

Stay Hungry Marketing is een allround full-service internet marketing bureau, al sinds 2008 de specialist in zoekmachineoptimalisatie, webdesign, conversie optimalisatie en Google AdWords om de behoeftes van bedrijven om gevonden te worden op het internet.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top