zondag, november 1, 2020
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Een blikje achter de schermen bij Coca-Cola
Een blikje achter de schermen bij Coca-Cola

Een blikje achter de schermen bij Coca-Cola

 • Belgie
 • Open bedrijvendag 6 oktober 2013 Tijdens Open Bedrijvendag gooit ook Coca-Cola Enterprises in Wilrijk de deuren wagenwijd open. Deze productie- en distributievestiging is een belangrijke spil in de bevoorrading van de Belgische markt, waar dagelijks meer dan 10 miljoen drankjes van de verschillende Coca-Cola merken worden geconsumeerd. Op 6 oktober kan iedereen ontdekken hoe deze wereldleider in frisdranken op lokaal niveau nauw aansluit bij het thema van Open Bedrijvendag dit jaar: ‘Nieuw Industrieel Beleid’.
 • Coca-Cola Enterprises Belgium
 • https://cocacolabelgium.be
 • brusselsreceptiondesk@eur.ko.com
 • https://cocacolabelgium.be/persberichten/een-blikje-achter-de-schermen-bij-coca-cola/

Vanuit de Vlaamse overheid wordt aangestuurd op een economie die innovatiever, groener, ondernemender en sociaal sterker moet worden. Dat ‘Nieuw Industrieel Beleid’ is het thema van de jaarlijkse Open Bedrijvendag. Wie wil zien hoe een van de grootste merken ter wereld dat lokaal in de praktijk brengt, kan gaan kijken achter de schermen van Coca-Cola Enterprises in Wilrijk.

Duurzaam en lokaal verankerd

De Coca-Cola site in Wilrijk is een pionier en koploper op het vlak van duurzaam en lokaal ondernemen. Een van de pijlers is de innovatieve verpakking met PlantBottleTM PET-technologie. Deze fles wordt ter plaatse geproduceerd en bevat 22,5% plastic vervaardigd uit plantaardige materialen (suikerriet). De PlantBottleTM-fles bestaat verder uit 25% gerecycleerde PET en is bovendien 100% recycleerbaar. Deze verpakking is een grote stap richting de doelstelling om tegen 2020 de CO2–voetafdruk van het drankje in je hand met een derde te verminderen. Coca-Cola in Wilrijk zet ook in op duurzame productie. Zo werd de verpakking van de 1,5 l PET-fles 5 gram lichter gemaakt. Dit leverde een besparing op van 513 ton materiaal per jaar, het equivalent van 1.210 ton CO2. Er wordt jaarlijks 30.000 liter water gespaard door het spoelwater van de flesjes op te vangen en te gebruiken voor het spoelen van de kratten. De etiketten van de flesjes worden losgeweekt en hiervan maakt men compost voor planten, …

De site in Wilrijk, waar meer dan 500 mensen werken, is ook een sterkhouder van de lokale werkgelegenheid en economie. Ook omdat er voornamelijk gewerkt wordt met de lokale grondstoffen suiker, CO2 en water. Jaarlijks produceert de site zo’n 420 miljoen liter frisdrank. Coca-Cola, Coca-Cola light, Coca-Cola Zero, Fanta en Sprite worden in PET-flessen en glazen flesjes gebotteld en verdeeld, hoofdzakelijk naar de Belgische markt (94%). Vanuit het hoogbouwmagazijn vertrekken dagelijks zo’n 265 vrachtwagens naar supermarkten en distributiecentra in de regio. Ook op het vlak van distributie en transport neemt Coca-Cola tal van ecologische maatregelen: van een opleiding ecodriving voor alle vrachtwagenchauffeurs tot een snelheidsbeperking van 80km/uur waardoor de CO2-uitstoot van de vrachtwagens met 15% daalt.

Coca-Cola Enterprises in Wilrijk:

 • Opgericht in 1989
 • 501 medewerkers
 • Producten: Coca-Cola, Coca-Cola Zero, Coca-Cola light, Fanta en Sprite
 • Jaarlijkse productie: 420 miljoen liter (in 2012 verkochten we in België ruim 930 miljoen liter)
 • Pionier in PET-technologie met o.a. de innovatie PlantBottleTM-verpakking.
 • Onze PET-lijnen produceren tot 60.000 kleine en 26.500 grote PET-flessen per uur
 • Investeringen van 1999 tot 2012: € 115.000.000 (High Rise, verhoging capaciteit PET-lijn, duurzaamheidsinitiatieven zoals recuperatie warmte PET-lijn om distributievestiging te verwarmen…)

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top