maandag, november 20, 2017
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Een duidelijke keuze voor duurzaamheid
Een duidelijke keuze voor duurzaamheid

Een duidelijke keuze voor duurzaamheid

  • Nederland
  • Het bedrijf August Faller KG produceert verpakkingen voor de farmaceutische industrie. Duurzaamheid vormt de basis van het bedrijfsbeleid. Met de nieuwbouw voor de productievestiging in Waldkirch geeft het bedrijf ook vaste architectonische vorm aan deze grondgedachte.
  • modulebouw, nieuwbouw
  • www.alho.nl
  • martin.vanLith@alho.com

De verantwoordelijken bij Faller kozen voor een modulair gebouw gerealiseerd door ALHO – en meteen ook voor gecertificeerde duurzaamheid. In samenwerking met de architect Heico F. Herz uit Emmendingen ontstond een modern kantoorgebouw, bestaande uit 30 bouwunits, dat met zijn gevel uit hout en pleisterwerk en een groendak het milieubewustzijn van het bedrijf uitstraalt. 

Ecologie, economie en sociaal engagement zijn de drie pijlers van een duurzame aanpak die ten grondslag liggen aan de codex van August Faller KG. Net op tijd voor het zomerfeest van het bedrijf Faller kon een drie verdiepingen tellende nieuwbouw op het bedrijfsterrein in gebruik worden genomen. Het gebouw vormt een soort van architectonisch visitekaartje voor de grondbeginselen van dit familiebedrijf.

Dankzij de prefabricage van de 30 stalen bouwunits die voor het modulaire gebouw vereist waren, en de schone, geluidsarme en snelle montage in slechts vier dagen konden de gewone bedrijfsactiviteiten tijdens de bouwwerken worden voortgezet, waardoor geen financiële verliezen werden geleden als gevolg van stilstandtijden in de productie of logistiek.

ALHO heeft het gebouw, naar ontwerp van architect Heico F. Herz, gebouwd op het fundament van een afgebroken bedrijfspand op het berdrijfsterrein. Met een totaal bruto vloeroppervlak van 1.670 vierkante meter lost het door het samenvoegen van twee vestigingen de behoefte aan kantoorruimte en administratieruimte op.

Opdrachtgever, Architect en de Installateurs van ALHO werken in de ontwerpfase, planningsfase en gedurende de bouw perfect samen in een ingespeeld team met als doel, planologisch, milieu- en prijstechnisch het beste resultaat voor het bedrijf te bereiken. Ergonomische banen als een combinatie van individuele kantoren en open ruimtes en kenmerken het veelzijdige royale en heldere kantoorlandschap . Op de begane grond zijn naast de vergaderzalen met verschillende grootte de receptie en een royale expeditieafdeling ondergebracht met een aparte ingang voor de expediteurs.

Via de interne trap met liftinstallatie, liggend tegenover de hoofdingang, zijn de twee bovenste verdiepingen te bereiken, waarin de administratieve diensten ruimte hebben gevonden. Opdrachtgever, architect en ALHO-ontwerpers werkten tijdens de ontwerp-, plannings- en bouwfasen als perfect op elkaar afgestemde teamleden samen om een optimaal resultaat te bereiken voor het bedrijf, zowel op plannings-, ecologisch als economisch vlak.

Met een brutovloeroppervlakte van 1.670 m² biedt het nieuwe gebouw de extra kantoorruimte die noodzakelijk was om te voldoen aan de behoeften die door de samenvoeging van twee vestigingen werden gegenereerd. Ergonomische werkplekken met een mengeling van afzonderlijke (cellen)kantoren en Open Space kenmerken het veelzijdige kantoorlandschap.

„Tegenwoordig zie je in de gangen stralende gezichten“, vertelt een tevreden Herbert Koch die bij de opdrachtgever intensief bij ontwerp en planning betrokken was. „Het gebouw valt erg in de smaak en de communicatieve effecten die we in de hand wilden werken door de ruimtelijke nabijheid van afdelingen die op elkaar inwerken, zijn al merkbaar.“

Over Alho2015

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top