maandag, november 19, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Landen / Europa / Een herfst in bewegend beeld: de LUX-filmdagen komen naar de bioscoop!
Een herfst in bewegend beeld: de LUX-filmdagen komen naar de bioscoop!

Een herfst in bewegend beeld: de LUX-filmdagen komen naar de bioscoop!

  • Europa
  • De LUX filmdagen brengen de drie finalisten voor de LUX-prijs 2014 in de bioscoop De prijs wordt ieder jaar door het Europees Parlement uitgereikt maar voordat de laatste stemmen zijn geteld, krijgen filmliefhebbers ook de kans om de drie films te zien en hun favoriet te kiezen. Dit jaar tellen de LUX filmdagen 165 vertoningen tijdens filmfestivals, speciale vertoningen en evenementen, vergezeld door presentaties, debatten en rondetafelgesprekken.
  • Parlementair Documentatie Centrum
  • http://www.europa-nu.nl
  • nv201@pdc.nl
  • http://www.europa-nu.nl/id/vjo1la728czt/nieuws/een_herfst_in_bewegend_beeld_de_lux?ctx=vh7eg8yilrzv&tab=0&tab=0

De drie finalisten zijn Enemy (Razredni sovražnik) door Rok Biček uit Slovenië, Girlhood (Bande de filles) door Celine Sciamma uit Frankrijk en de Pools-Deense film Ida, door Paweł Pawlikowski.

De vertoningen gingen deze week in Luxemburg en Ierland van start en zij zullen gevolgd worden door vertoningen in Kroatië en Griekenland.
Klik op de kaart voor meer informatie over de mogelijkheid om de drie films te zien. De kijkers kunnen stemmen op hun favoriete film, en één van hen krijgt de kans om naar het Karlovy Vary Film Festival te reizen om de uitslag aan te kondigen. Bezoek de officiële pagina van de LUX-filmprijs om te stemmen.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top