dinsdag, september 22, 2020
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Culturele Instellingen / Een nieuw boek van Jos Oonincx ‘Schaatskunsten’
Een nieuw boek van Jos Oonincx ‘Schaatskunsten’

Een nieuw boek van Jos Oonincx ‘Schaatskunsten’

  • Nederland
  • Meer ijsplezier door SCHAATSKUNSTEN! Leer spelenderwijs recreatief schaatsen. Uitleg op basis van ervaren schaatstechniek, afgebeeld met illustraties en foto's. Unieke uitgave voor de kunst- en ijshockeyschaatser. Cool lesboek vanaf 6 jaar, met hulp.
  • cover zwartwit final
  • jeugdroman.nl
  • http://www.bravenewbooks.nl/jos oonincx
  • jos.oonincx@kpnmail.nl
  • Het boek is ook leverbaar in een kleurenuitgave via bol.com. Zie bijgevoegd persbericht.
  • Persbericht kleur

‘Schaatskunsten’: Een nieuw boek van Jos Oonincx Meer ijsplezier door SCHAATSKUNSTEN! Leer spelenderwijs recreatief schaatsen. Uitleg op basis van ervaren schaatstechniek, met illustraties en zwart-witfoto’s. Unieke uitgave voor de kunst- en ijshockeyschaatser. Cool lesboek vanaf 6 jaar, met hulp. Schaatsen is tegenwoordig in. De populariteit voor deze sport stijgt nog steeds, vooral recreatief. Bovendien hoeven we door de vele kunstijsbanen niet echt te wachten op natuurijs. Zou ook jij dan niet een betere schaatsvaardigheid willen hebben? Het is een geweldige belevenis als je via een praktische stap-voor-stap-methode grote vorderingen kunt maken op jouw kunst- of mijshockeyschaatsen. Er ontstaat een super gaaf gevoel als je niet alleen vooruit, maar ook achteruit rijdt en bogen, overstappen en fraaie pirouettes op het ijs tovert. En dat alles zonder valangst! Misschien wil je nog ‘hogerop’ en ook energieke sprongen uitvoeren op het ijs. Of meer ritmisch op muziek leren schaatsen en je eigen programma (kür) samenstellen. Het boek biedt hiervoor alle ruimte, voor zowel de beginnende als de gevorderde schaatser, dankzij helder beschreven uitvoeringswijzen en afbeeldingen. Samengesteld met de hulp van ervaren schaatstrain(st)ers en nagelezen door voormalig Nederlands kunstrijdster Joan Haanappel. In het boek wordt de kunstschaats als voorbeeld gebruikt. Het merendeel van de lesstof kan evenwel recreatief ook worden geoefend op ijshockeyschaatsen.

‘SCHAATSKUNSTEN’ (173 pagina’s, ISBN: 9789402109221) is gepubliceerd via het selfpublishingplatform Brave New Books. Het boek is te koop in alle landelijke webwinkels en te

bestellen door iedere boekhandel.. Prijs: € 18,00

Over Jos Oonincx

Gezellig, samen schaatsen in een winters tafereel. Zweven over het ijs en bewegen op muziek. Dat maakt het schaatsen erg populair. In een koude winter tref je mij dan ook op natuurijs. Maar het is ook heerlijk om onder warmere condities de kunsten bij te slijpen op de kunstijsbaan, waar altijd prima ijs te vinden is! Veel schaatsers zie je een poging doen om meer uit de schaatsen te halen. Ze missen echter de juiste techniek. Het enthousiasme en het talent is er, alleen de hulp ontbreekt. Zo is het idee ontstaan voor het boek SCHAATSKUNSTEN, waarmee ik mijn enthousiasme en het jarenlange schaatsplezier wil delen. Bovendien was er geen naslagwerk voor de recreatieve kunstof ijshockeyschaatser. Een primeur! Tijdens diverse cursussen heb ik gezien waar de lastige punten zitten. Deze ervaringen zijn in het boek meegenomen. Een betere manier om aan de slag te gaan is er niet! Vind jij schaatsen leuk, sluit dan ook aan bij een schaatsvereniging. Wie weet wordt jij ons nieuwe supertalent!

Over Brave New Books

Brave New Books is een self-publishingplatform dat iedere schrijver in staat stelt om snel, eenvoudig, kosteloos en op een professionele wijze zelf een boek uit te geven. Brave New Books is een initiatief van Singel Uitgevers, bol.com en Mijnbestseller.nl. Gedurende het publicatieproces kan de auteur, tegen betaling, de deskundige begeleiding inschakelen van ervaren redacteuren, vormgevers en bekende schrijvers van Singel Uitgevers (waartoe de uitgeverijen Querido, Athenaeum, Nijgh &Van Ditmar, Leopold en Ploegsma behoren). Door de samenwerking met bol.com zijn de boeken voor een miljoenenpubliek beschikbaar. Zie voor meer informatie www.bravenewbooks.nl.

Over Jos Oonincx

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top