maandag, oktober 26, 2020
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Een tevreden en productieve medewerker voor slechts € 0,25 per dag
Een tevreden en productieve medewerker voor slechts € 0,25 per dag

Een tevreden en productieve medewerker voor slechts € 0,25 per dag

 • Nederland
 • Nederland heeft wereldwijd de meeste koffiedrinkers. Gemiddeld drinken wij volgens Euromonitor 2,4 kopjes koffie per persoon, per dag. Het is dan ook niet verbazend dat ontevredenheid over de kwaliteit van koffie en thee op kantoor op nummer 1 staat in de lijst van Top 5 ergenissen op kantoor. Op basis van dit gemiddelde heeft PerTazza berekend dat het mogelijk is medewerkers een positieve impuls te geven voor slechts € 0,72. Een tevreden medewerker is productiever, gezonder en resultaatgerichter.
 • Echte koffie op kantoor
 • PerTazza
 • www.pertazza.nl
 • info@pertazza.nl
 • Noot voor de redactie Voor meer informatie, hoge resolutie beeldmateriaal en interviews kunt u tijdens kantooruren contact opnemen met Melanie van Kooten, Marketing & PR: E: m.vankooten@pertazza.nl T: +31 (0)88 73 78 299 www.pertazza.nl Nederland heeft wereldwijd de meeste koffiedrinkers. Gemiddeld drinken wij volgens Euromonitor 2,4 kopjes koffie per persoon, per dag. Het is dan ook niet verbazend dat ontevredenheid over de kwaliteit van koffie en thee op kantoor op nummer 1 staat in de lijst van Top 5 ergenissen op kantoor (Telegraaf, 2014). Op basis van dit gemiddelde heeft PerTazza berekend dat het mogelijk is medewerkers een positieve impuls te geven voor slechts € 0,72. Een tevreden medewerker is productiever, gezonder en resultaatgerichter.
 • Brochure PerTazza - Echte Koffie op Kantoor

De keuze voor goedkope, veelal instant, koffie blijkt een dure bedoening die gemakkelijk te voorkomen is.

Er heerst een misvatting dat kwaliteitskoffie een zware kostenpost is. Bedrijven leggen vaak hun focus op de aanschaf van een machine of op enkel de bonen en hebben daardoor vaak geen volledig beeld van de kostenpost “koffie”. Door louter naar de platte kosten te kijken is het gemakkelijk om de werkelijke “kosten” van inferieure koffie over het hoofd te zien. Die kosten zijn namelijk aanzienlijk hoger dan wat men aanvankelijk zou denken.

Wat-bepaalt-uw-kopprijs

Dat koffie gezien wordt als een kostenpost komt de kwaliteit vaak niet ten goede. Het kwaliteitsverschil met de koffie die medewerkers thuis drinken en op het werk wordt steeds groter. Medewerkers verlangen naar echte koffie en zijn bereid om daarvoor te betalen. Daarvoor verlaten ze graag het kantoor om bij een lokale koffiebar een genietmoment in te lassen. Voor werkgevers betekent dit::

 • Minder tijd op kantoor = minder productie
 • Lagere motivatie – waarom harder lopen als er zelfs geen fatsoenlijk kopje koffie tegenover staat?
 • Minder binding met de organisatie en met elkaar – ontmoetingen en informele besprekingen vinden niet meer plaats bij de koffiemachine
 • En wat denken van de organisatie die een plastic bekertje automatenkoffie neerzet voor zijn gasten en daar direct haar eigen geloofwaardigheid mee afbreekt?

De oplossing: baristakwaliteit koffie op kantoor
Voor een vaste prijs per kop, ongeacht stijgende koffieprijzen

PerTazza brengt Italiaanse Buscaglione koffie naar kantoor. Buscaglione wordt geserveerd in de betere horecazaken en sterrenrestaurants. Om op kantoor ook een optimale baristakwaliteit te waarborgen, wordt er enkel gewerkt met de hoogwaardige apparatuur van Jura en WMF.

Binnen het unieke all-in concept van PerTazza, waarbij koffiebonen, espressoapparaat, service maar ook schoonmaakmiddelen en verzendkosten zijn inbegrepen, betaalt de werkgever een vast bedrag per kop koffie. Een bedrag dat gelijk blijft, zelfs wanneer koffieoogsten tegenvallen en wereldwijd de prijs voor koffie explosief stijgt, zoals op dit moment gebeurt.

De prijs per kop wordt bepaald aan de hand van het aantal koffiedrinkers binnen de organisatie en de keuze van het espressoapparaat en accessoires. Een reële all-in prijs voor kwaliteitskoffie is 30 cent per kopje. Op basis van 2,4 koppen per medewerker per dag, heeft een werkgever dus al voor minder dan 75 cent een tevreden medewerker die vaker op kantoor en productiever is. Het verschil met de huidige gemiddelde uitgave van € 0,50 per dag aan de huidige, veelal belabberde, koffievoorziening is daarmee slechts 25 cent. Dit is snel terugverdiend.

 

Over PerTazza:

PerTazza is ontstaan uit ontevredenheid over de koffie op kantoor en de manier waarop men vanuit de koffiebranche wordt benaderd als klant. Wij besloten het anders te doen: een transparant concept met authentiek Italiaanse bonenkoffie op kantoor, waarbij er betaald wordt per kopje koffie, geen investering gedaan hoeft te worden in een dure kwaliteitsmachine en waarbij uitmuntende service centraal staat.

Bronnen:

Euromonitor | Quartz: http://qz.com/166983/where-the-worlds-biggest-coffee-drinkers-live/

Telegraaf (2014): http://www.telegraaf.nl/vrouw/actueel/22619432/__De_grootste_ergernissen_op_de_werkvloer__.html

Over PerTazza

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top