zaterdag, juni 6, 2020
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Landen / Europa / Een verenigd, open en sterker Europa — Europese Commissie 2010-2014 — Een overzicht van de bereikte resultaten
Een verenigd, open en sterker Europa — Europese Commissie 2010-2014 — Een overzicht van de bereikte resultaten

Een verenigd, open en sterker Europa — Europese Commissie 2010-2014 — Een overzicht van de bereikte resultaten

  • Europa
  • Wat heeft de Europese Commissie de afgelopen vijf jaar voor u gedaan? De Europese Commissie heeft vandaag een overzicht gepubliceerd van de belangrijkste resultaten die zij de voorbije ambtstermijn voor alle burgers en bedrijven in Europa heeft geboekt.
  • Parlementair Documentatie Centrum
  • http://ec.europa.eu
  • jaume.duch@europarl.europa.eu
  • http://ec.europa.eu/news/eu_explained/140425_nl.htm

In een brochure die online is verschenen, schetst Commissievoorzitter Barroso de belangrijkste resultaten die zijn ploeg de afgelopen periode heeft bereikt. Ieder lid van de Commissie geeft drie concrete voorbeelden uit zijn of haar portefeuille, drie ontwikkelingen die laten zien wat de toegevoegde waarde van deze Europese Commissie is geweest.

Voorzitter Barroso:

“In deze tijden van verandering was “business as usual” geen optie meer. De vijf jaar voor het aantreden van deze Commissie waren nog gewijd aan de grondwetdiscussie, die uiteindelijk haar beslag kreeg met het Verdrag van Lissabon, maar deze laatste ambtstermijn stond helemaal in het teken van de financiële crisis en staatsschuldencrisis. Gelet op die enorme problemen, ben ik er erg trots op dat wij Europa verenigd hebben gehouden, open en sterker voor de toekomst.

Verenigd, omdat we de EU bij elkaar hebben kunnen houden, en zelfs hebben kunnen uitbreiden, ondanks de grote druk waarmee onze landen moesten afrekenen. Open, omdat we met onze internationale partners in de G20 aan een wereldwijde oplossing hebben gewerkt, omdat we de handel binnen Europa en daarbuiten als een middel voor meer groei zijn blijven bevorderen en onze verplichtingen ten opzichte van ontwikkelingslanden zijn blijven nakomen. En sterker, omdat nu overal in Europa de noodzakelijke economische hervormingen plaatsvinden, en we onze economieën beter in de hand hebben, vooral in de eurozone, zodat zij de wereldconcurrentie beter aankunnen.”

Tijd om de balans op te maken

De huidige Europese Commissie, die inmiddels 28 leden telt, is al sinds 10 februari 2010 aan het werk. Nu het einde van haar mandaat, op 31 oktober 2014, in zicht is, heeft Barroso met zijn ploeg de belangrijkste resultaten op een rijtje gezet.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top