woensdag, oktober 17, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Een wijnkast voor elke wijnliefhebber
Een wijnkast voor elke wijnliefhebber

Een wijnkast voor elke wijnliefhebber

  • Nederland
  • Veel mensen hebben een mening over de smaak en geur van wijn. Wat betreft de serveertemperatuur en de wijze van opslag roept vraagtekens op.
  • Cavepromotor
  • www.cavepromotor.nl
  • servicedesk@cavepromotor.nl

De wijnbewaarkast wordt vaak door mensen aangeschaft die niet over een wijnkelder kunnen beschikken. De wijn die in de wijnbewaarkast wordt bewaard, ligt opgeslagen onder dezelfde omstandigheden of beter dan in de wijnkelder. Een constante temperatuur en luchtvochtigheid zorgt ervoor dat de wijnen kunnen rijpen en dat de kurk niet kan uitdrogen. Het voordeel van een wijnbewaarkast ten opzichte van de wijnkelder is het luchtfilter. Dit zorgt ervoor dat er geen onaangename geuren de wijnkast en indirect uw flessen binnen kan dringen. Het voordeel van een gecontroleerde luchtvochtigheid is positief voor de etiketten. Bij oudere wijnen zie je vaak dat het etiket een schimmel heeft. Dat wordt voorkomen met de een wijnbewaarkast dit regelt.

Afmeting

Het is heel sterk afhankelijk van het aantal wijnflessen die u wilt opslaan. Zoekt u een Liebherr wijnbewaarkast, dan heeft de grootste kast de mogelijkheid om 312 flessen op te slaan. Als er wordt gesproken over het aantal flessen, dan wordt de afmeting van een bordeauxfles aangeduid. Deze term wordt gehanteerd door alle leveranciers van wijnkasten waardoor u goed kunt vergelijken.

Energieverbruik

De wijnkasten van Liebherr zijn energiezuinig en hebben doorgaans een A of A+ label. Ook tijdens de warme zomerdagen zorgt de wijnbewaarkast ervoor dat de temperatuur binnen de kast constant blijft. Ook al kunnen de temperaturen buiten de kasten behoorlijk oplopen.

Trillingen

De compressoren in wijnklimaatkasten worden bij een kwaliteitskast trillingsvrij opgehangen. Alleen kun je niet voorkomen dat er geen omgevingstrillingen worden doorgegeven aan uw wijnen. Het bedrijf Cavepromotor heeft hiervoor Vibration Reduction Blocks ontwikkeld. Deze zorgen ervoor dat uw wijnen trillingsvrij worden opgeslagen. Koopt u een wijnkast bij Cavepromotor, dan krijgt u deze als pakket meegeleverd. Heeft u al een wijnkast, dan kunt u deze blocks ook los bestellen. Een standaard wijnkast staat op vier poten en voor een bedrag van slechts € 325,- eenmalig bent af van de trillingen. Het komt uw wijnen alleen maar ten goede, dus de investering is zeker de moeite waard. Het voorkomt dat uw wijnen sneller rijpen dan voorzien.

Over Annemiekewijn

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top