woensdag, december 12, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Eerste catwalkshow van IKEA tijdens Fashionweek Milaan
Eerste catwalkshow van IKEA tijdens Fashionweek Milaan

Eerste catwalkshow van IKEA tijdens Fashionweek Milaan

  • Nederland
  • In de ontdekkingstocht naar nieuwe designcollecties beleefde IKEA tijdens de fashionweek in Milaan een primeur: voor het eerst betrad het woonwarenhuis de catwalk.
  • IKEA
  • http://www.ikea.com/nl
  • klantenservice@ikea.com
  • http://www.ikea.com/nl/nl/about_ikea/newsitem/catwalkshow-IKEA-Milaan-Fashionweek

Reden voor deze samensmelting van woon- en modewereld is de samenwerking met bekende fashiondesigners als Katie Eary, Martin Bergström en Walter Van Beirendonck. Tijdens een echte modeshow vorige week bij #IKEAtemporary aan het einde van de fashionweek in Milaan presenteerde het woonwarenhuis de nieuwe GILTIG en SVÄRTAN designcollecties. De show vol mode, interieur, kunst en dans werd live gestreamd via Youtube.

IKEA laat zich inspireren door de wereld om ons heen en hoe mensen wonen. Het woonwarenhuis wil blijven leren en ontdekken en werkt daarom samen met modeontwerpers als Katie Eary en Martin Bergström.

Kleurrijke collectie

De visueel sterke GILTIG collectie bestaat uit kleurrijke accessoires voor in huis: van theekop tot dekbedovertrek. De Londense ‘street wear’ designer Katie Eary heeft zich goed vermaakt tijdens het ontwerpproces. “Het gaf mij veel energie en inspiratie om bezig te zijn met design voor het interieur”, vertelt ze. “IKEA heeft alle tijd en ruimte geboden om een kwaliteitscollectie te ontwerpen. GILTIG geeft mensen de kans om zichzelf te verwennen met designborden die nog betaalbaar zijn ook! Eén ding is zeker, deze aparte en kleurrijke producten brengen leven in de brouwerij bij mensen thuis.” De GILTIG collectie is vanaf april 2016 verkrijgbaar bij IKEA.

Duistere kleuren

De SVÄRTAN collectie danst over de catwalk. Het contrast met de kleurige GILTIG collectie is groot, want hier voeren juist duistere kleuren als zwart en grijs de boventoon. Voor deze collectie werkte de Zweedse mode- en textielontwerper Martin Bergström samen met een groep van 25 designstudenten in India. Samen maakten ze een serie op basis van textiel, papier, glas en metaal. “Ik had het idee om een moderne interpretatie van India en het culturele erfgoed te creëren. Ieder product, van schaal tot vloerkleed, vertelt een verhaal, zoals kunst dat ook kan doen”, zegt Bergström. “Dit is een collectie waarin je steeds nieuwe dingen ontdekt, waarin je moderniteit in traditie vindt en waar je de toekomst in het verleden ziet.”

Persoonlijk en toegankelijk

Door samen te werken met modeontwerpers gaat er voor IKEA een wereld aan mogelijkheden open. Marcus Engman, Design Manager bij IKEA, is enthousiast: “De woon- en modewereld gaan verrassend goed samen. De nieuwe designcollecties maken je interieur persoonlijker en maken design toegankelijk voor iedereen. We hopen in de toekomst nog meer te ontdekken van wat fashiondesign ons te bieden heeft.”

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top