zaterdag, november 17, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Eerste EIB-garantie ter ondersteuning van midcaps in België onder het InnovFin-programma bij KBC Bank
Eerste EIB-garantie ter ondersteuning van midcaps in België onder het InnovFin-programma bij KBC Bank

Eerste EIB-garantie ter ondersteuning van midcaps in België onder het InnovFin-programma bij KBC Bank

  • Belgie
  • De Europese Investeringsbank (EIB) is bereid een aanzienlijk bedrag ter beschikking te stellen om midcapbedrijven in België te ondersteunen. Innovatieve ondernemingen tot 3 000 werknemers komen in aanmerking voor de eerste InnovFin Midcap Guarantee-transactie in België, waarbij de EIB een garantie tot 200 miljoen euro geeft. KBC Bank zal dat programma gebruiken om nieuwe kredieten te verstrekken, voornamelijk aan bedrijven die investeren in onderzoek en innovatie.
  • KBC Group
  • https://www.kbc.com
  • pressofficekbc@kbc.be
  • https://multimediafiles.kbcgroup.eu/ng/published/KBCCOM/PDF/COM_BDV_pb_EIB_nl.pdf?
  • Eerste InnovFin-garantie voor midcaps in België
  • Tot 400 miljoen euro aan kredieten voor innovatieve bedrijven in België
  • Midcaps profiteren van toenemende kredietverlening bij KBC Bank

Het nieuwe financiële instrument is gebaseerd op risicodeling en wil zorgen voor meer groei en concurrentie in Europa. De EIB kan een kredietrisicogarantie van 50 procent verlenen aan de als tussenpersoon optredende financiële instelling -– in dit geval KBC Bank. KBC Bank zal de nieuwe gegarandeerde kredieten, met bedragen tot 400 miljoen euro, toestaan aan innovatieve bedrijven en midcaps. De garantie van 50% biedt KBC Bank de mogelijkheid om zijn kredietverleningscapaciteit aan dat segment te verhogen.

De Europese Commissie ondersteunt de financieringsoperatie binnen het nieuwe EUkaderprogramma voor onderzoek en ontwikkeling: Horizon 2020. Bedrijven die actief zijn op het vlak van onderzoek en ontwikkeling kunnen een betrouwbare langetermijnfinanciering krijgen.

De EIB-garantie dekt tot 50% van de individuele investeringskosten, met een plafond van 25 miljoen euro per project. KBC Bank zal de kredieten per project aanvullen met minstens het bedrag van de EIB-garantie.

Pim Van Ballekom, ondervoorzitter van de EIB, benadrukt de kracht van de nieuwe InnovFingarantie voor midcaps: “Dankzij dit nieuwe instrument kunnen er meer risico’s genomen worden bij investeringen in innovatie. Het geeft de EIB-tussenpersonen, zoals KBC Bank, de mogelijkheid en vrijheid om een bredere waaier van hoognodige projecten te financieren. We rekenen erop dat die maatregel innovatieve midcaps een boost zal geven en sterker zal maken. We dragen daarmee aanzienlijk bij tot de groei en een sterkere concurrentie in Europa op middellange en lange termijn. Tegelijk kunnen de deelnemende banken met dit nieuwe instrument sneller en flexibeler tegemoetkomen aan de financieringsbehoeften van de bedrijven.

Algemeen directeur Corporate Banking van KBC Bank, Wim Eraly, is blij met het akkoord met de EIB: “Het InnovFin-programma stemt volledig overeen met de algemene klantgerichte visie en strategie van KBC. Innovatieve bedrijven krijgen hiermee toegang tot voldoende financiële middelen om met de hulp van KBC nieuwe ontwikkelingen en onderzoekscapaciteit uit te breiden. Aan het andere einde van het klantensegment helpt KBC ook start-ups in hun beginfase. Met zijn unieke Start it @kbc-initiatief ondersteunt en begeleidt KBC die start-ups en geeft het hen toegang tot crowdfunding en andere instrumenten. KBC werkte in het verleden trouwens al samen met de EIB om aantrekkelijke financieringsmiddelen te bieden aan kmo’s in België. Met het InnovFin-programma kan KBC nu ook een flexibel antwoord geven op de specifieke financieringsbehoeften van innovatieve midcap- en bedrijvenklanten. KBC kan innovatieve bedrijven dus maatwerkoplossingen aanbieden in elke fase van hun levenscyclus.” De KBC Bank-faciliteit wordt ondersteund door het ‘InnovFin – EU Finance for Innovators’ garantie-instrument voor midcaps, met de financiële steun van de Europese Unie in het kader van Horizon 2020. InnovFin is een nieuw gamma van EIB Group-producten die de toegang tot financiering voor innovatieve bedrijven moeten vergemakkelijken.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top