donderdag, februari 20, 2020
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Rubrieken / Gezondheid & Schoonheid / Eerste Intensive Care afdeling in Nederland met speciale ‘Healwell’ verlichting op 17 juni geopend
Eerste Intensive Care afdeling in Nederland met speciale ‘Healwell’ verlichting op 17 juni geopend

Eerste Intensive Care afdeling in Nederland met speciale ‘Healwell’ verlichting op 17 juni geopend

  • Nederland
  • Gloednieuwe IC afdeling IJsselland Ziekenhuis ondersteunt dag- en nachtritme patiënt voor meer comfort en rust
  • Philips
  • communicatie@ysl.nl

Capelle aan den IJssel - Vandaag opende de burgemeester van Capelle aan den IJssel, Peter Oskam, de eerste Intensive Care (IC) afdeling van Nederland met Healwell. Hoe beïnvloedt de omgeving op een Intensive Care het welbevinden van de patiënt? Deze vraag was het uitgangspunt voor het ontwerp van de nieuwe IC afdeling. De keuze viel op het gebruik van veel glas en op Healwell. Healwell is een lichtoplossing van Philips die het natuurlijke dag- en nachtritme van de patiënt ondersteunt en zo rust en comfort voor de patiënt bevordert.

 

Healwell verlichting

Licht heeft veel impact op de gezondheid en het welzijn. Het beïnvloedt niet alleen de stemming, maar regelt ook het natuurlijke bioritme. Voor patiënten op een IC afdeling, die de hele dag binnen zijn met veel apparatuur om zich heen, kan kunstlicht een gezonde slaap/waak-cyclus ondersteunen door de patronen van het natuurlijke daglicht na te bootsen. Goed en passend licht op de verschillende momenten van de dag draagt bij aan comfort, aan patiënttevredenheid, aan het psychische en emotioneel welbevinden van een patiënt, en aan de kwaliteit van slaap. Het licht kan per kamer – d.w.z. per individuele patiënt -worden geregeld.

Inrichting afdeling Intensive Care

Naast de verlichting is op de IC afdeling gekozen voor veel glas zodat de patiënten veel zicht hebben op hun omgeving en het zorgpersoneel de patiënt goed kan zien. Twee van de acht kamers zijn voorzien van een sluis voor strikte isolatie. Met de gebruikte kleuren wordt rust uitgestraald en doordat medische apparatuur op een centrale pendel aan het plafond is bevestigd blijven wand en vloer vrij. Familie kan zich terugtrekken in de speciaal voor hen ingerichte familiekamer met eigen sanitaire gelegenheid en keukenvoorziening. Op deze manier is ook voor de naasten van de patiënten voor meer comfort gezorgd.

Op 21 juni vindt de daadwerkelijke verhuizing van de afdeling plaats, dan worden patiënten en apparatuur naar de nieuwe afdeling gebracht.

‘Vrienden’ dragen bij aan de nieuwe IC

De speciale verlichting op de IC afdeling is mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van de Vrienden van het IJsselland Ziekenhuis.

Over Content Editor N

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top