woensdag, november 14, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Specials / Immigratie / Eerste Kamer stemt in met aanpassing Remigratiewet
Eerste Kamer stemt in met aanpassing Remigratiewet

Eerste Kamer stemt in met aanpassing Remigratiewet

  • Nederland
  • De Remigratiewet wordt aangepast met ingang van 1 juli 2014. Daardoor krijgen burgers meer eigen verantwoordelijkheid voor de realisering van hun remigratiewens. De Eerste Kamer heeft ingestemd met het voorstel van minister Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid waarin de aanpassing van de wet wordt geregeld.
  • Ministerie van Algemene Zaken
  • http://www.rijksoverheid.nl
  • info@minaz.nl

De belangrijkste wijzigingen zijn: het vervallen van de eenmalige uitkering voor de kosten van de verhuizing, de verhoging van de leeftijdsvoorwaarde voor de maandelijkse remigratie-uitkering van 45 jaar naar 55 jaar en de beperking van de doelgroep van de wet tot de eerste generatie. Daarnaast moet iemand acht in plaats van drie jaar in Nederland hebben gewoond en minstens één jaar in plaats van zes maanden een u uitkering hebben om in aanmerking te komen voor de remigratievergoeding.

Aanvragen kunnen nog worden ingediend tot 1 januari 2025.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top