vrijdag, november 16, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Specials / Immigratie / Eerste kennismigrant krijgt verblijfpas onder nieuw migratiebeleid
Eerste kennismigrant krijgt verblijfpas onder nieuw migratiebeleid

Eerste kennismigrant krijgt verblijfpas onder nieuw migratiebeleid

  • Nederland
  • Staatssecretaris Teeven heeft vandaag een pas uitgereikt aan de eerste kennismigrant die een verblijfspas krijgt onder de nieuwe wet Modern Migratiebeleid. Ian Cooper is een kennismigrant uit Nieuw-Zeeland die in Nederland voor de Rabobank komt werken als lid van het Rabo-Development team, waarbij hij belast is met het opzetten van een initiatief in West-Afrika. Het is de bedoeling dat Cooper na afronding van zijn opdracht in Nederland naar West-Afrika zal verhuizen. Zijn vrouw komt op de 22e juli aan in Nederland.
  • Ministerie van Algemene Zaken
  • http://www.rijksoverheid.nl
  • info@minaz.nl
  • http://www.rijksoverheid.nl/nieuws/2013/07/12/eerste-kennismigrant-krijgt-verblijfpas-onder-nieuw-migratiebeleid.html

Het kabinet wil de positie van Nederland in de top 5 van meest concurrerende economieën verankeren en versterken. Kennismigratie speelt daarbij een belangrijke rol. De Wet Modern Migratiebeleid zorgt ervoor dat werkgevers kennismigranten sneller en eenvoudiger uit het buitenland kunnen laten overkomen.

Het samenvoegen van de aanvraagprocedures voor de Machtiging tot Voorlopig Verblijf (MVV) en de Verblijfsvergunning zorgt voor enorme tijdwinst. De migrant kan nu direct na aankomst in Nederland zijn verblijfspas ophalen bij de IND en hij kan meteen aan de slag bij de referent (het bedrijf dat hem naar Nederland wilde halen).

Tegenover het voordeel van de vermindering van bureaucratie en de versnelling van de procedure staat ook strengere handhaving. Bedrijven (referenten) die zich niet aan de regels houden kunnen een boete krijgen van de IND en hun status als referent kwijtraken. En de kennismigrant die zijn zaakjes niet op orde heeft, loopt het risico dat zijn vergunning wordt ingetrokken.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top