vrijdag, december 14, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Eerste postzegels Nederlandse schrijvers uitgereikt aan Couperus Genootschap in Couperus Museum
Eerste postzegels Nederlandse schrijvers uitgereikt aan Couperus Genootschap in Couperus Museum

Eerste postzegels Nederlandse schrijvers uitgereikt aan Couperus Genootschap in Couperus Museum

  • Nederland
  • Portretten vormen eerbetoon aan kopstukken uit Nederlandse literatuur.
  • PosNL
  • http://www.postnl.com
  • info@postnl.com

22 mei 2013 om 16:15 CET - Den Haag – Petra Teunissen-Nijsse, voorzitter van het Couperus Genootschap en Caroline de Westenholz, voorzitter van de stichting Louis Couperus Museum in Den Haag, ontvingen eerder vandaag in het museum de eerste postzegels Nederlandse schrijvers uit handen van Robin Boon, directeur Corporate Communicatie van PostNL. Het postzegelvel bevat tien postzegels met de portretten van vijf bekende Nederlandse schrijvers: Louis Couperus, Adriaan Roland Holst, Godfried Bomans, Simon Carmiggelt en Gerrit Kouwenaar. Het postzegelvel is een eerbetoon aan deze schrijvers. Ze worden geduid met kenmerkende citaten en kernachtige uitspraken. De vijf zijn, naast hun literaire status, geselecteerd omdat ze in 2013 een bijzonder geboortejaar behalen. Daarnaast heeft het Louis Couperus Genootschap 2013 uitgeroepen tot Louis Couperus Jubileumjaar.

“De vijf schrijvers die op de postzegels zijn afgebeeld, vormen de fundamenten voor onze hedendaagse Nederlandse literatuurbeleving. Voor PostNL was het dan ook vanzelfsprekend om ze in hun jubileum geboortejaren te eren met een eigen postzegel,” stelt Robin Boon, directeur Corporate Communicatie.

Karakteristieke portretten in pasteltinten
Elke schrijver heeft zijn eigen pasteltint gekregen: oudroze voor Couperus (150 jaar geleden geboren), zeeblauw voor Roland Holst (125 jaar geleden geboren), lichtoranje voor Bomans (100 jaar geleden geboren), lichtgroen voor Carmiggelt (100 jaar geleden geboren) en oker voor Kouwenaar (90 jaar geleden geboren). De portretten zijn illustraties in één kleur op basis van foto’s. Hierbij zijn uit stapels foto’s de meest karakteristieke elementen van het gezicht van de schrijvers geselecteerd.

Krachtige teksten
Ontwerper Herman van Bostelen ontwierp al eerder twee zakenpostzegels voor PostNL in 2002. Het vormgeven van deze portretten van Nederlandse schrijvers was voor hem echter een geheel nieuwe ervaring. “De gekozen schrijvers ken ik natuurlijk en sommige van hun boeken staan bij mij in de kast. Maar ik ben ook andere werken van hen gaan lezen. Op zoek naar teksten die echt bij hen zouden passen, maar die op zichzelf krachtig genoeg waren. Ook voor mensen zonder voorkennis. Met de kleurvlakken verwijs ik naar boekomslagen. Door de vlakken niet te beperken tot de postzegels zelf, heb ik meer ritme in het vel aangebracht. Het verwijst naar de tafels in boekwinkels waarop boeken liggen gerangschikt met verschillende formaten.”

Beschikbaarheid
De postzegels zijn, zolang de voorraad strekt, verkrijgbaar bij de Bruna-winkels, de Collect Club en online via www.postnl.nl/collectclub. De geldigheidstermijn is onbepaald. Op de postzegels staat Nederland 1, bedoeld voor post tot 20 gram met een bestemming binnen Nederland.

Over Chief Editor

Chief content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top