woensdag, oktober 28, 2020
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / EF Education First: Wie treedt als Taaltalent 2014 in de voetsporen van Frans Timmermans?
EF Education First: Wie treedt als Taaltalent 2014 in de voetsporen van Frans Timmermans?

EF Education First: Wie treedt als Taaltalent 2014 in de voetsporen van Frans Timmermans?

  • Nederland
  • Voor de verkiezing van Het Taaltalent 2014 zoekt EF Education First middelbare scholieren met een uitstekend ontwikkelde Engelse taalknobbel.
  • EF Education First
  • http://www.ef.nl
  • Ted.vandenBerg@ef.com

Voor de verkiezing van Het Taaltalent 2014 zoekt EF Education First middelbare scholieren met een uitstekend ontwikkelde Engelse taalknobbel. De Taaltalent-verkiezing werd in 2013 voor de eerste keer gehouden en gewonnen door Frans Timmermans, destijds minister van buitenlandse zaken en thans EU-commissaris. EF Education First richt zich dit jaar specifiek op het Engels. Scholieren kunnen zich aanmelden of bijvoorbeeld door klasgenoten en docenten worden genomineerd via www.hettaaltalent.nl.

Door de sterke internationalisering op het gebied van economie, sport, cultuur en entertainment wordt het steeds aantrekkelijker om één of meer vreemde talen te kunnen spreken. Een sterke taalvaardigheid vergroot de kansen op de (internationale) arbeidsmarkt. Uit de EF English Proficiency Index (een internationale ranglijst voor Engelse taalvaardigheid) blijkt dat personeel dat vloeiend Engels spreekt tussen de 30 en 50% meer verdient dan mensen die geen of matig Engels spreken. EF Education First is met 400 scholen in meer dan 50 landen wereldwijd marktleider op het gebied van internationaal taalonderwijs en wil taal- en cultuurbarrières doorbreken. De jaarlijkse verkiezing van het Taaltalent past in dat kader en is gericht op een zo breed mogelijk publiek.

Middelbare scholieren die meedoen aan het Taaltalent 2014 worden door EF Education First voor wat betreft hun Engels met name beoordeeld op hun spreek- en leesvaardigheid, kennis van de grammatica en ook hun rapportcijfer(s) Engels. Verder moeten deelnemers aan het Taaltalent 2014 een taaltest afwerken en een kort Engelstalig essay inleveren. Op 28 november wordt tijdens de BuitenlandBeurs in de Jaarbeurs te Utrecht bekend gemaakt wie door de jury als het Taaltalent 2014 is gekozen. Behalve de eer krijgt de winnaar of winnares van EF Education First een tweeweekse taalcursus (keuze uit Frans, Duits, Engels, Italiaans, Japans of Chinees) op een door hem/haar te kiezen bestemming cadeau.

Informatie over de spelregels, algemene voorwaarden, manier van stemmen/nomineren en andere aspecten is te vinden op www.hettaaltalent.nl.Er kan tot uiterlijk maandag 24 november worden deelgenomen. Na sluiting van deze termijn gaat de jury in beraad en volgt op 28 november in Utrecht de bekendmaking van het Taaltalent 2014.

http://hettaaltalent.nl

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top