woensdag, november 14, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Effectentoezichthouders verwelkomen 100ste ‘signatory’ van de IOSCO Multilaterale MoU
Effectentoezichthouders verwelkomen 100ste ‘signatory’ van de IOSCO Multilaterale MoU

Effectentoezichthouders verwelkomen 100ste ‘signatory’ van de IOSCO Multilaterale MoU

  • Internationale
  • Vrijdag 24 januari verwelkomde IOSCO de Indonesische toezichthouder op de effectenmarkten,'The Indonesian Financial Services Authority' (FSA), als de 100ste 'signatory' van het Multilateral Memorandum of Understanding van de International Organization of Securities Commissions (IOSCO MMoU).
  • AFM
  • http://www.afm.nl
  • info@afm.nl
  • http://www.afm.nl/professionals/afm-actueel/nieuws/2014/feb/100e-signatory.aspx

Het IOSCO MMoU is een samenwerkingsverband tussen effectentoezichthouders uit verschillende landen voor samenwerking en uitwisseling van (vertrouwelijke) toezichtinformatie.

Effectentoezichthouders die ‘signatories’ zijn van het IOSCO MMoU gebruiken het IOSCO MMoU om informatie met elkaar uit te wisselen. Deze informatie-uitwisseling is essentieel om effectief en adequaat toezicht uit te oefenen op de effectenmarkten wereldwijd.

Om toegelaten te worden tot het IOSCO MMoU moet de toezichthoudende instantie aan strenge waarborgen van geheimhouding voldoen. Ook moet de toezichthoudende instantie over de bevoegdheid beschikken om onder meer van iedereen inlichtingen te vorderen voor andere signatories van IOSCO MMoU en om vertrouwelijke informatie met die signatories te delen.

De afgelopen jaren is wereldwijd een forse toename te zien in het aantal verzoeken om informatie en assistentie die op basis van het IOSCO MMoU worden gedaan. De Autoriteit Financiële Markten (AFM) is sinds 2007 aangesloten bij het IOSCO MMoU.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top