vrijdag, december 6, 2019
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Specials / Cijfers / Effectiviteitsonderzoek bij de Rijksoverheid: vervolgonderzoek 2013
Effectiviteitsonderzoek bij de Rijksoverheid: vervolgonderzoek 2013

Effectiviteitsonderzoek bij de Rijksoverheid: vervolgonderzoek 2013

  • Nederland
  • De Algemene Rekenkamer onderzocht voor de tweede keer of de Rijksoverheid inzicht heeft in de effecten van de eigen uitgaven aan beleid (in 2011 Euro 94 miljard).
  • Algemene Rekenkamer
  • http://www.rekenkamer.nl
  • info@rekenkamer.nl

In 2012 bleek al dat ministers moeite hebben met het nakomen van hun evaluatieplicht: ministers bleken toen bijna de helft van miljardenuitgaven niet op effectiviteit te hebben getoetst.

Effectiviteitsonderzoek is belangrijk omdat het kabinet alleen met informatie over de werking van het beleid goed onderbouwde beleidskeuzes kan maken. Het onderzoek is een vervolg op het rapport Effectiviteitsonderzoek bij de Rijksoverheid uit 2012.

Het vervolgonderzoek bevat de huidige stand van zaken. Daarnaast kunnen de ministeries onderling worden vergeleken (het onderzoek uit 2012 bevatte alleen een rijksbreed beeld). Ook is een overzicht opgenomen met daarin de redenen die ministeries aanvoeren om niet te evalueren.

Over Chief Editor

Chief content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top