maandag, november 19, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Efteling gaat niet in op ultimatum FNV Horeca
Efteling gaat niet in op ultimatum FNV Horeca

Efteling gaat niet in op ultimatum FNV Horeca

  • Nederland
  • Op vrijdag 7 juni heeft FNV Horeca een ultimatum verstuurd naar de Efteling, waarin gevraagd werd het besluit om de zondagtoeslag af te schaffen, in te trekken.
  • FNV Horeca
  • http://www.fnvhoreca.nl
  • info@fnvhoreca.nl

Het ultimatum liep op woensdag 19 juni om 12.00 uur af. Helaas zonder bevredigend resultaat.

Hoewel de Efteling het besluit om de zondagtoeslag af te schaffen heeft opgeschort, wil de Efteling blijven onderzoeken of de zondagtoeslag een individueel recht is geworden en daarmee of werknemers hier recht op hebben. Er is dus nog geen besluit genomen om het afschaffen van de zondagtoeslag definitief van tafel te vegen. Wel heeft de directie aangegeven iets te willen doen aan de onvrede die heerst onder het personeel.

Milen van Boldrik, sectorbestuurder FNV Horeca: “Wij zijn teleurgesteld dat de Efteling het meningsverschil omtrent de zondagtoeslag niet in overleg met ons wil oplossen. Zij kiezen de weg naar de rechter, zonder ons hierbij te betrekken. Dat is zonde, aangezien wij de zaakwaarnemer van de werknemers zijn.”

In 2003 is de zondagtoeslag uit de cao horeca verdwenen. Werknemers die al voor 2003 in dienst waren bij de Efteling hebben recht op de zondagtoeslag. Het gaat om een kleine groep, loyale werknemers. De individuele rechten met betrekking tot salaris blijven van toepassing voor de werknemers die al voor 2003 in dienst waren.

Maandag 24 juni a.s. organiseert FNV Horeca een bijeenkomst voor de werknemers. Tijdens deze bijeenkomst worden de vervolgstappen besproken.

FNV Horeca is de grootste vakbond voor werknemers in de horeca. FNV Horeca behartigt de collectieve belangen voor alle horecawerknemers op het gebied van werk en inkomen, arbeidsvoorwaarden, arbeidsomstandigheden en ontwikkelingen op de arbeidsmarkt.

Over Chief Editor

Chief content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top