dinsdag, januari 25, 2022
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Rubrieken / Economie & Financiën / Eigen Huis: toezegging compensatieregeling waardedaling is goed nieuws
Eigen Huis: toezegging compensatieregeling waardedaling is goed nieuws

Eigen Huis: toezegging compensatieregeling waardedaling is goed nieuws

  • Nederland
  • In een brief aan de Tweede Kamer zegt minister Kamp vandaag toe voor het einde van het jaar te komen met een schadevergoedingsregeling voor huiseigenaren die de waarde van hun woning zien dalen door de aardbevingen in Groningen. Vereniging Eigen Huis is verheugd dat de minister deze belangrijke toezegging doet.
  • Vereniging Eigen Huis
  • pers@eigenhuis.nl

Op dit moment blijkt nog niet uit onderzoek van de overheid dat de marktwaarde van woningen in het aardbevingsgebied aantoonbaar significant is gedaald als gevolg van de aardbevingen, zo stelt de minister in zijn brief. De minister zegt zich te realiseren dat deze conclusie “niet aansluit bij de beleving van burgers”.

Als er wel aantoonbaar sprake is van waardedaling als gevolg van gaswinning en aardbevingen komen huiseigenaren onder nader te bepalen voorwaarden in aanmerking voor schadeloosstelling, zo schrijft de minister vandaag. Hij zegt voorts toe de situatie nauwgezet te zullen monitoren. De minister zal met de Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) afspraken maken om tot een dergelijke schadevergoedingsregeling te komen.

Vereniging Eigen Huis heeft eerder bij de NAM aangedrongen op de bevestiging van aansprakelijkheid voor waardevermindering van woningen in het getroffen gebied. De NAM heeft zich daar nog niet over willen uitlaten.

De vereniging wil als belangenbehartiger van haar 4000 leden in het gebied betrokken worden bij de totstandkoming van de schadevergoedingsregeling en zal dat bij de NAM en bij de minister bepleiten.

Over Chief Editor

Chief content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top