zaterdag, oktober 23, 2021
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Rubrieken / Lifestyle & Mode / Eiken tafels: combinatie van oud en nieuw
Eiken tafels: combinatie van oud en nieuw

Eiken tafels: combinatie van oud en nieuw

  • Nederland
  • Eiken tafels hebben het altijd goed gedaan. Ze zijn degelijk, oersterk en gaan heel lang mee. Daar zijn ze zich bij Tafels99.nl volledig bewust van. Tot een aantal jaren geleden vond je eiken meubels, en dus ook tafels, enkel bij de klassieke stijl. Gelukkig is dat voorbij en heeft eikenhout zijn plaats ook gevonden in moderne meubels. Je vindt eik in verschillende stijlen van tafels. Het verschil en de specificaties van deze prachtige tafels zetten we hieronder graag op een rijtje.
  • 20011_table_castle
  • Tafels99
  • www.tafels99.nl
  • maureen-vedder@outlook.com

De kloostertafels

 Kloostertafels zijn vooral groot. In de kloosters zaten er aan deze tafels lange rijen monniken die urenlang manuscripten bewerkten. De tafels moesten tegen een stootje kunnen en heel lang (soms eeuwen) meegaan. De huidige kloostertafels moeten hiervoor niet onder doen. Zij stralen nog altijd die degelijkheid uit. Ze staan goed in ruime keukens of grote eetkamers. Zowel bij de landelijke stijl als de heel moderne stijl passen ze goed. Ga ook eens kijken bij de industriele tafel en de boomstamtafel en bekijk het verschil. De tafel in industriële stijl heeft vaak een metalen onderstel en de tafel uit boomstammen heeft een ruwer tafelblad.

 

De boomstamtafels

 Boomstamtafels werden oorspronkelijk als pick-nicktafel gebruikt. Vaak waren het ook gewoon wat ruwe planken hout die bij mekaar gebracht waren. De huidige boomstamtafels zijn zo mooi afgewerkt dat je ze evengoed op het terras als in huis kan plaatsen. Het voordeel van boomstamtafels is dat elke tafel een uniek stuk is. Elke boom is anders, en dat zie je ook aan de tafel. Vaak zie je de prachtige houtstructuur heel duidelijk en dat maakt je tafel tot een kunstwerk. Bekijk eens de kloostertafel en je ziet dat deze een vlakker oppervlak heeft. De industriele tafel is vaak strakker met rechtere vormen.

 

De industriële tafels

 Ook in de werkhuizen en ateliers waren eiken tafels heel functioneel: ze waren sterk en werden niet gauw vervangen. Vroeger werd er vaak eenvoudigweg een houten tafelblad op een paar ijzeren poten of kisten gezet, en men had een tafel. Dat zie je nu nog aan de huidige industriële tafels: de poten of het onderstel zijn in sterk metaal. Als u de kloostertafel bekijkt, zie je dat deze robuuster zijn. De boomstamtafel heeft dan weer een ruwer oppervlak waar je de houtstructuren heel goed in ziet. Industriële tafels komen het best tot hun recht in lofts en oude gebouwen of werkhuizen die tot woning zijn omgevormd.

 

De voordelen van eiken tafels

 Hout, en eik in het bijzonder, is gemakkelijk te combineren met andere houten elementen in je interieur. Denk bijvoorbeeld aan houten vloeren en houten meubelen. Maar ook andere houten accessoires passen heel goed bij deze tafels: houten kisten, houten rekken of zelfs verlichting in hout bijvoorbeeld. Tafels99.nl gaat graag met deze trend mee en is specialist is deze drie categorieën van schitterende tafels.

Over Joanne

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top