donderdag, november 22, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Rubrieken / Internet & ICT / Eindhoven en Amsterdam in ICT-toptien
Eindhoven en Amsterdam in ICT-toptien

Eindhoven en Amsterdam in ICT-toptien

  • Nederland
  • In de top tien van Europese regio's die volgens de Europese Commissie het beste presteren op het gebied van informatietechnologie, staan er twee uit Nederland: de regio Eindhoven (negende) en Amsterdam en omgeving (tiende). Dat blijkt uit de EU-atlas van ICT hotspots die maandag is gepubliceerd. Delft komt op de achttiende plaats.
  • Parlementair Documentatie Centrum
  • http://www.europa-nu.nl
  • nv201@pdc.nl
  • http://www.europa-nu.nl/id/vjiy9d5ma3za/nieuws/eindhoven_en_amsterdam_in_ict_toptien?ctx=vhsih95vppua&tab=0

De onderzoekers hebben alle regio’s in de EU doorgelicht op hun activiteiten op ICT-gebied, zoals onderzoek en ontwikkeling, investeringen en innovatieve toepassingen. Aan de top van de Europese lijst staat München, gevolgd door Londen en Parijs. Vooral Britse en Duitse regio’s scoren goed.

De Europese Commissie heeft de regio’s beoordeeld aan de hand van in totaal 42 indicatoren. Op deelterreinen doen de Nederlandse regio’s het zeer goed: zo is Delft nummer één als het computerwetenschappen betreft, scoort Eindhoven de meeste ICT-patenten, en staat Amsterdam aan de top waar het om het investeringsklimaat voor ICT-bedrijven gaat.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top