maandag, januari 20, 2020
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Eisen crashtesten zwaarder, minder sterren
Eisen crashtesten zwaarder, minder sterren

Eisen crashtesten zwaarder, minder sterren

  • Nederland
  • De eisen van Euro NCAP worden steeds zwaarder. Het is niet meer vanzelfsprekend dat auto’s vijf sterren behalen in de crashtest. Dat blijkt uit de laatste testresultaten. Hoewel de Chevrolet Trax en de Renault Captur vijf sterren haalden, gold dit niet voor de Dacia Sandero en de Nissan Evalia. Deze haalden respectievelijk vier en drie sterren in de crashtest. Aangescherpte testcriteria stellen steeds hogere eisen aan de veiligheid van inzittenden en andere weggebruikers.
  • ANWB
  • http://www.anwb.nl
  • info@anwb.nl

Op de aspecten bescherming volwassen inzittenden en bescherming kinderen heeft de Dacia Sandero voldoende punten gescoord voor een vijf sterren score. Maar op de onderdelen bescherming van voetgangers en aanwezige veiligheidssystemen kwam de auto tekort. Daardoor is het aantal behaalde punten onvoldoende voor vijf sterren in de totaalscore.

De Nissan Evalia scoort goed op veiligheid voor kinderen en voetgangers, maar de veiligheid van inzittenden bleef daarop achter. Het passagierscompartiment van deze auto bleek in de frontale botsing niet stabiel genoeg. Dit niveau van bescherming wordt weerspiegeld in de eindscore van drie sterren.

De aangescherpte eisen bij Euro NCAP moeten er volgens de ANWB toe leiden dat het aantal doden en zwaargewonden onder de verkeersslachtoffers gaat dalen. De ANWB roept Nissan op de Evalia aan te passen zodat deze in de toekomst wel vier of vijf sterren kan behalen. Voor aanschaf van een nieuwe auto adviseert de bond haar leden om de Euro NCAP resultaten te raadplegen op anwb.nl. Nu de testeisen steeds strenger worden kan zo de juiste afweging worden gemaakt bij de aanschaf van een nieuwe auto.

Over Chief Editor

Chief content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top