maandag, augustus 8, 2022
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Rubrieken / Business & Ondernemerschap / ELA Container krijgt inzicht in KPI’s met Qlik Sense
ELA Container krijgt inzicht in KPI’s met Qlik Sense

ELA Container krijgt inzicht in KPI’s met Qlik Sense

  • Nederland
  • Qlik®, leider in visual analytics, maakt bekend dat ELA Container, specialist in mobiele ruimteoplossingen op basis van containers, kiest voor Qlik Sense®. Deze oplossing biedt het bedrijf meer inzicht in belangrijke bedrijfsaspecten, zoals de bezettingsgraad en beschikbaarheid van containers, bestellingen, voorraden en omzet. ELA Container gebruikt Qlik momenteel in vestigingen in België, Nederland, Duitsland, Oostenrijk, Polen en Zwitserland.
  • Qlik
  • qlik@marcommit.nl

Visuele antwoorden op belangrijke vraagstukken
ELA Container zocht een oplossing waarmee antwoorden op belangrijke strategische vragen gevisualiseerd konden worden. Deze oplossing moest in staat zijn om grote hoeveelheden data te verwerken en moest bovendien de data-governance borgen. ELA koos voor Qlik op aanraden van Corporate Planning, een solution provider van Qlik die de containerexpert reeds van advies had voorzien met betrekking tot andere bedrijfsonderdelen.

Van Excel naar visueel dashboard
ELA is door de komst van Qlik Sense volledig afgestapt van Excel. Via het Live Management System, dat wordt bijgehouden via een Qlik Sense cockpit, heeft het management van ELA nu snel toegang tot een overzichtelijke weergave van alle belangrijke informatie, zoals de bezetting en de bedrijfsomzet. Filiaalmanagers kunnen zien wat er in en uit de containers gaat en hun statistieken vergelijken met die van andere filialen. Daarnaast kunnen ook de bedrijfsafdelingen bestellingen beter coördineren, op elk gewenst moment de verhuurvoorraad raadplegen en containers vinden die overeenkomen met criteria zoals beschikbaarheid, functie, kleur en omvang.

ELA was verrast door de gebruikseenvoud van de oplossing en de hoge snelheid waarmee Qlik gegevens analyseert. Het personeel van ELA kon Qlik in gebruik nemen zonder verstoring van hun werkzaamheden, wat bijdroeg aan de hoge gebruikersacceptatie. ELA is van plan om Qlik Sense ook in te zetten binnen andere vestigingen in Europa en het Midden-Oosten.

Het ICT-team van ELA is overtuigd van de voordelen van de visual analytics oplossing. Matthias Brinkmann, hoofd Controlling bij ELA Container: “We hebben Qlik Sense eerst getest en vervolgens aan het ICT-team gepresenteerd. Ze waren onder de indruk van de beheereenvoud en de uitgebreide mogelijkheden. Sommige leden van het ICT-team kwamen zelfs bij ons langs om te zien of het platform hen met andere projecten kon helpen. Zo hebben we samengewerkt om ook het energiebeheer en stroomverbruik binnen onze organisatie te visualiseren.”

——

Over Qlik

Qlik® is het toonaangevende visual analytics platform en de pionier op het gebied van business intelligence, gedreven door gebruikers. Qlik’s portfolio, met cloud-based en on-premise oplossingen, voldoet aan de groeiende behoefte van klanten naar rapportage en visuele self-service analyses voor guided, embedded en op maatgemaakte analytics, ongeacht de locatie van data. Klanten die Qlik Sense®, QlikView® and Qlik® Cloud gebruiken, halen betekenis uit informatie van verschillende bronnen en ontdekken verborgen relaties tussen data. Dit leidt tot inzichten die goede ideeën tot stand brengen. Het hoofdkantoor van Qlik is gevestigd in Radnor, Pennsylvania. Qlik werkt in meer dan 100 landen en heeft meer dan 40.000 klanten wereldwijd.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top