zaterdag, maart 6, 2021
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Rubrieken / Business & Ondernemerschap / Embedded Acoustics wint Veiligheids Innovatie Competitie 2014
Embedded Acoustics wint Veiligheids Innovatie Competitie 2014

Embedded Acoustics wint Veiligheids Innovatie Competitie 2014

  • Nederland
  • Het bedrijf Embedded Acoustics is de winnaar geworden van de Veiligheids Innnovatie Competitie (VIC) 2014. Het bedrijf dacht het concept uit voor een Personal Data Recorder en wint daarmee een contract ter waarde van 200.000 euro.
  • Ministerie van Defensie
  • http://www.defensie.nl
  • persvoorlichting@mindef.nl
  • http://www.defensie.nl/actueel/nieuws/2014/11/15/embedded-acoustics-wint-veiligheids-innovatie-competitie-2014

Embedded Acoustics wint Veiligheids Innovatie Competitie 2014

De zevenkoppige jury met actoren uit het hele veiligheidsdomein stond onder leiding van de gouverneur Nederlandse Defensie Academie generaal-majoor Theo Vleugels. Hij noemde het project tijdens de uitreiking in de Utrechtse Kromhoutkazerne de terechte winnaar, mede door de relatieve eenvoud en de brede toepassingsmogelijkheden.

Inzendingen

5 bedrijven mochten vrijdagmiddag hun inzending voor de jury toelichten. De Personal Data Recorder van Embedded Acoustics is een klein apparaat op het uniform van een hulpverlener dat geluid, videobeelden, gps-locatie en versnellingen vastlegt. Daarnaast toont het of een hulpverlener loopt, staat, ligt of valt. Zo is achteraf na te gaan wat er is gezegd, gedaan of is voorgevallen.

Het bedrijf ADSE ontwikkelde het Hulpverlener Locatie Toestand Systeem. Dat registreert net andere gegevens als de Personal Data Recorder zoals de hartslag, maar zendt die onmiddellijk door naar de commandocentrale, zodat de leiding van de operatie exact weet hoe het met een hulpverlener gesteld is.

NMPO presenteerde een bijzondere route-navigatie, vergelijkbaar met de TomTom, maar dan gedetailleerder. Daardoor vinden hulpdiensten met grotere betrouwbaarheid hun weg naar de plaats van een ramp of ongeval. Blokkades, verkeersopstoppingen en gifwolken worden vermeden.

De firma Incentro bedacht een applicatie die op de Google bril draait: Veiligheid Intelligence meets Google Glass. Het systeem is vooral bestemd voor havens en grote containerzeeschepen. Door het systeem kunnen hulpverleners via datamining heel snel achterhalen welke (gevaarlijke) stoffen of goederen in welke container zitten, of er risico’s zijn en hoe groot.

VPH tenslotte promootte het Multidisciplinair Operationeel Veiligheidsbeeld voor meldkamers. Deze software zorgt voor een betere en begrijpelijkere presentatie van alle symbolen die de talloze beeldschermen in een meldkamer sieren. Zo kunnen de hulpverleners die achter deze schermen zitten, sneller en efficiënter reageren en besluiten nemen.

Stimuleren van innovatie

De VIC, een samenwerking van de ministeries van Defensie en Veiligheid en Justitie, startte in mei van dit jaar. Het doel van deze competitie is het stimuleren van innovatie op het gebied van veiligheid. Het deelnemende midden- en kleinbedrijf moest dit keer innovatieve verbeteringen en oplossingen aandragen voor het thema ‘de Veiligheidsregio’. De Defensie Innovatie Competitie is de voorloper van de VIC. Het doel, het proces en de prijs zijn hetzelfde.

Beide ministeries zijn op zoek naar innovatieve oplossingen, met het organiseren van deze competitie is de samenwerking op het terrein van veiligheid en innovatie weer verder versterkt.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top