maandag, januari 20, 2020
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / EMG draagt financieel bij aan de bouw van een school in Afrika en nodigt anderen uit mee te doen
EMG draagt financieel bij aan de bouw van een school in Afrika en nodigt anderen uit mee te doen

EMG draagt financieel bij aan de bouw van een school in Afrika en nodigt anderen uit mee te doen

Bergen op Zoom, 19 augustus 2013 – EMG, een toonaangevend internationaal B2B marketing-communicatie- & mediarelaties-adviesbureau, heeft vandaag haar Steps for Schools-campagne gepresenteerd. Het team hoopt zo fit te worden en tegelijkertijd een goed doel te steunen, en nodigt anderen uit om mee te doen. Steps for Schools is een fitheidscampagne van een maand voor het goede doel. Het is opgezet om een actieve levensstijl te bevorderen en geld in te zamelen ter ondersteuning van Schools For Salone, een non-profit organisatie die onder andere scholen bouwt in Sierra Leone. EMG’s Steps for Schools-campagne zamelt geld in voor de basisschool Gbumbeh.

Onze fitheid is winst voor de school

Brigitta de Vries, Partner en Account Director van EMG zegt: “Wanneer je probeert fit te worden, heb je alle steun nodig die je kunt krijgen. We geloven dat onze bijdrage aan de bouw van een school een extra motivatie biedt.” Ze voegt daaraan toe: “Als we 500 mensen kunnen motiveren om zich bij ons in te schrijven en mee te doen aan het programma, kan het Schools for Salone/Gbumbeh School-project 12.500 euro binnenhalen, bestaande uit inschrijfgelden die volledig worden overgedragen aan het goede doel, en een EMG-donatie voor iedereen die het doel bereikt.

Het idee:

EMG organiseerde in 2009 een stappencampagne als een teambuildingactiviteit. De medewerkers waren verheugd dat hun conditie alleen al was verbeterd door iedere dag wat meer te lopen. Ze hadden meer energie en vonden het leuk om te doen. Dat vormde de inspiratie voor de Steps for Schools-campagne. Deze keer besloten ze om hun inspanningen en motivatie uit te breiden door anderen uit te nodigen om mee te doen en een goed doel te kiezen waarvoor ze zich kunnen inzetten.

Schools for Salone en de basisschool Gbumbeh

Schools for Salone is een non-profit organisatie die samenwerkt met plaatselijke dorpen in Sierra Leone (West-Afrika) voor de renovatie van scholen die zijn verwoest tijdens de 10-jarige burgeroorlog, die in 2002 eindigde. Sinds 2005 heeft Schools for Salone 15 scholen en 2 bibliotheken gebouwd. De basisschool in Gbumbeh is een van de scholen die nog moet worden gebouwd. Het ligt in het Selenga Chiefdom, ongeveer 22 km van Bo, de op een na grootste stad in Sierra Leone. Het dorp telt ongeveer 1.000 inwoners en de kinderen uit twee naburige dorpen gaan ook naar die school, die uit een kamer van leem met een zinken dak bestaat. Het overvolle klaslokaal maakt het lesgeven en leren moeilijk.

“Ik heb in juli een bezoek gebracht aan Gbumbeh en kon daar het goede nieuws over de Steps for Schools-campagne aan het opperhoofd Swari Sandi vertellen. Hij was zeer verheugd. Dit is zo’n klein dorpje dat het vaak wordt vergeten door grote organisaties. Ze hechten enorm veel waarde aan onderwijs en staan klaar om te helpen met de bouw van de school zodra het geld binnen is,” zegt Cindy Nofziger, directeur-bestuurder van Schools for Salone.

Hoe werkt Steps voor schools

  • Deelnemers schrijven zich in op www.emg-pr.com/s4s.
  • Het doel van de campagne is om € 12.500,- in te zamelen – door 500 inschrijvingen en door het behalen van het doel van 230.000 stappen per deelnemer.
  • Het inschrijfgeld is € 15,- en komt volledig ten gunste aan Schools for Salone.
  • EMG stuurt elke deelnemer een gratis stappenteller.
  • De campagne gaat op vrijdag 20 september van start en loopt tot zondag 21 oktober. Op de site kunnen de gezette stappen worden ingevoerd en wordt de score van de deelnemers bijgehouden. Ook is er een chat functie om met andere deelnemers gedachten uit te wisselen, om gemotiveerd te blijven en ideeën over fitheid te delen.
  • Wanneer een deelnemer het totaal aantal stappen heeft bereikt, doneert EMG nog eens €10,- aan Schools for Salone.
  • Elke fysieke activiteit telt – van tuinieren tot zwemmen of gewoon de was doen! Dit kan op de website worden ingevoerd en het systeem zet de activiteit dan om in stappen.
  • De dagelijkse target is 7.500 stappen, voor de totale campagne van meer dan 31 dagen is dat 230.000 stappen.

De Vries voegt daaraan toe: “We hopen dat mede door onze campagne meer geld wordt ingezameld voor Schools for Salone. Ook zijn aanvullende donaties welkom om het volledig bedrag dat nodig is om de school af te maken te verzamelen. En ik moet zeggen dat ik er naar uitkijk om actiever en fitter te worden”.

Over EMG

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top