woensdag, januari 19, 2022
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Rubrieken / Energie & Milieu / Energiebesparing door nieuwe slimme energiemeters
Energiebesparing door nieuwe slimme energiemeters

Energiebesparing door nieuwe slimme energiemeters

  • Nederland
  • Over zes jaar hebben alle huishoudens en bedrijven een nieuwe digitale elektriciteit- en gasmeter. Minister Kamp van Economische Zaken schrijft maandag 10 maart 2014 in een brief aan de Tweede Kamer dat deze ‘slimme’ energiemeter zich in de praktijk heeft bewezen.
  • Ministerie van Algemene Zaken
  • http://www.rijksoverheid.nl
  • info@minaz.nl
  • http://www.rijksoverheid.nl/nieuws/2014/03/10/energiebesparing-door-nieuwe-slimme-energiemeters.html

Energierekening verlangen

‘Consumenten kunnen door deze nieuwe meter direct zien hoeveel gas en elektriciteit ze gebruiken. Hierdoor worden ze bewuster van hun verbruik, kunnen ze makkelijker energie besparen en daarmee hun energierekening verlagen,’ aldus minister Kamp.

Wisselen van leverancier makkelijker

De slimme digitale meter is nodig om ons elektriciteitsnet klaar te maken voor de toekomst. Steeds meer huishoudens wekken zelf energie op en leveren stroom die ze niet gebruiken terug aan het net. De nieuwe meters zijn nodig om de continue verandering van vraag en aanbod in balans te houden en een betrouwbare energielevering te kunnen blijven garanderen. Door de slimme meter hoeven ook geen meterstanden te worden doorgegeven en wordt het wisselen van leverancier makkelijker.

Geen belemmeringen voor landelijke introductie

Sinds 2012 hebben netbeheerders al 600.000 oude energiemeters vervangen door de nieuwe slimme meters. Tijdens deze proefperiode is door de Autoriteit Consument en Markt (ACM) en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) onderzocht hoe deze introductie verliep en wat de mogelijkheden zijn op het gebied van energiebesparing. Uit de evaluaties blijkt nu dat er geen belemmeringen zijn voor een landelijke introductie van de slimme meter.

Betere informatie voor consumenten

Uit het advies blijkt wel dat consumenten betere informatie moeten krijgen zodat ze de mogelijkheden voor energiebesparing beter kunnen benutten. Ook blijkt dat netbeheerders en bedrijven die energiediensten leveren beter moeten gaan samenwerken om mobiele apps of informatiedisplays te ontwikkelen die de besparing inzichtelijk maakt voor de consument.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top