woensdag, november 21, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Entreegebouw voor het Van Gogh Museum
Entreegebouw voor het Van Gogh Museum

Entreegebouw voor het Van Gogh Museum

  • Nederland
  • Amsterdam Oppervlak 2.400 m2 BVO Opdrachtgever Rijksgebouwendienst ‘s-Gravenhage
  • 2015_item_1_2
  • Hans van Heeswijk architecten
  • http://www.heeswijk.nl
  • info@heeswijk.nl

Voor het nieuwe entreegebouw van het Van Gogh Museum in Amsterdam heeft Kisho Kurokawa Architects & Associates een schetsontwerp gemaakt dat in hoofdlijnen bestaat uit het voltooien van de ellipsvormige gebouwvleugel die het bureau in 1999 al in Amsterdam realiseerde. Dit idee is door Hans van Heeswijk architecten uitgewerkt, gematerialiseerd en gerealiseerd.

Het gebouw bestaat uit een geheel glazen kap die over de bestaande, verdiepte vijver is gezet. Vanuit een nieuwe entree, direct aan het Museumplein, wordt deze nieuwe, verdiepte entreefoyer van het museum bereikt. Hier bevinden zich een garderobe, een museumwinkel, balies en sanitair. Vanuit de foyer zijn de beide vleugels van het museum te bereiken, het Rietveldgebouw voor de vaste Van Gogh collectie en de Kurokawavleugel voor de tijdelijke tentoonstellingen. Het entreegebouw gaat 5 september open voor het publiek. Wat tot dan een somber stukje Museumplein was is nu een uitnodigende oriëntatieplek.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top