zaterdag, december 4, 2021
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Landen / Europa / EP: waarschuwingsetiketten tegen alcoholmisbruik
EP: waarschuwingsetiketten tegen alcoholmisbruik

EP: waarschuwingsetiketten tegen alcoholmisbruik

  • Europa
  • Het Europees Parlement wil dat er meer gedaan wordt om het alcoholgebruik onder minderjarigen terug te dringen en pleit voor Europa-brede waarschuwingsetiketten tegen rijden onder invloed en alcoholgebruik tijdens de zwangerschap. Ook wil het EP dat de Commissie met voorstellen komt voor het vermelden van het aantal calorieën en de ingrediënten op alcoholhoudende producten.
  • Parlementair Documentatie Centrum
  • http://www.europa-nu.nl
  • nv201@pdc.nl
  • http://www.europa-nu.nl/id/vjthj39mewys/nieuws/ep_waarschuwingsetiketten_tegen?ctx=vha4p1b880v2&tab=0&tab=0&tab=0

In de resolutie die woensdag werd aangenomen, wordt de Commissie opgeroepen om uiterlijk in 2016 met een nieuwe Europese alcohol strategie te komen.

De resolutie verzoekt de Commissie onmiddellijk aan de slag te gaan met een nieuwe Europese alcoholstrategie voor de periode 2016-2022 ter ondersteuning van nationale maatregelen die de door alcohol aangerichte schade moeten beperken. Het gaat onder meer om het verzamelen van betrouwbare gegevens, verbeterde preventie en behandeling en het reduceren van alcohol-gerelateerde verkeersongelukken.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top