zaterdag, oktober 20, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Landen / Europa / EP wil Straatsburg als vergaderlocatie opheffen
EP wil Straatsburg als vergaderlocatie opheffen

EP wil Straatsburg als vergaderlocatie opheffen

  • Europa
  • Een rapport dat onder meer aanstuurt op het afschaffen van Straatsburg als vergaderlocatie, is gisteren met grote meerderheid aangenomen in de commissie Constitutionele Zaken van het Europees Parlement. In het goedgekeurde rapport staat dat het EP voortaan zelf wil kunnen beslissen over haar eigen organisatie.
  • Parlementair Documentatie Centrum
  • http://www.europa-nu.nl
  • nv201@pdc.nl
  • http://www.europa-nu.nl/id/vjdwambk27pm/nieuws/ep_wil_straatsburg_als_vergaderlocatie?ctx=vhczdhr6vuyk

De maandelijks vergadering van het Europees Parlement in Straatsburg wordt al jaren bekritiseerd. De kosten van de maandelijkse verhuizing liggen hoog, volgens het recente rapport tussen de 169 en 204 miljoen euro per jaar, alsook de CO2-uitstoot die met de verplaatsing gemoeid gaat. Bovendien staat het gebouw 89 procent van de tijd leeg. De motie van de commissie Constitutionele Zaken wordt gezien als een eerste stap richting het afschaffen van Staatsburg als vergaderlocatie.

Indien het Europees Parlement tijdens de volgende plenaire vergadering het rapport officieel bekrachtigd, dan zal dit de druk op de Europese lidstaten vergroten. De EU-landen moeten namelijk unaniem instemmen voor deze wijziging, omdat een verdragswijziging ervoor nodig is. Tot op heden heeft Frankrijk het opheffen van Straatsburg als vergaderlocatie altijd tegengehouden.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top