vrijdag, augustus 14, 2020
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Rubrieken / Internet & ICT / EPISERVER NEEMT OMNICHANNEL CAMPAGNEMANAGEMENT-LEVERANCIER OPTIVO OVER
EPISERVER NEEMT OMNICHANNEL CAMPAGNEMANAGEMENT-LEVERANCIER OPTIVO OVER

EPISERVER NEEMT OMNICHANNEL CAMPAGNEMANAGEMENT-LEVERANCIER OPTIVO OVER

  • Nederland
  • Episerver™, leverancier van het platform om slim digitale content, verkoop- en marketingactiviteiten mee te managen in de cloud, neemt Optivo over, de leverancier van oplossingen voor omnichannel campagnemanagement en customer intelligence.
  • Optivo
  • info@optivo.nl

Door de inzet van Optivo’s technologie en dienstverlening op het gebied van omnichannel campagnemanagement, krijgen klanten van Episerver de mogelijkheid om contextueel relevantere klantinteracties op te zetten over verschillende kanalen. Op die manier weten ze zeker dat de juiste boodschap terecht komt bij de juiste klant op het juiste moment en op de juiste manier. Dankzij de uitbreiding met Optivo, krijgen digital marketing- en salesprofessionals die Episerver gebruiken, de mogelijkheid de manier waarop klanten reageren op hun campagnes, te beheren en optimaliseren. En dit via alle kanalen, door tegelijkertijd het gedrag van hun klanten te volgen en te voorspellen. Op die manier zijn Episerver-gebruikers in staat continu één-op-één engagement aan te gaan.

“De acquisitie van Optivo, dat zich een echte visionair heeft getoond op het gebied van real-time klantinteractie over diverse kanalen — en dat vanuit een achtergrond in betrouwbare en schaalbare email marketing — betekent een cruciale volgende fase voor het Episerver Digital Experience Cloud-platform,” aldus Mark Duffell, President en CEO van Episerver. “Optivo zal onze klanten niet alleen helpen sneller en effectiever een totaalbeeld te krijgen van hun marketing- en verkoopstrategieën en er meer grip op te krijgen. Het tilt tevens de customer journey naar een volgend niveau door organisaties in staat te stellen in real-time klanten aan te trekken, met ze te interacteren, ze te bedienen en te helpen.”

Deze aankondiging volgt op de overname door Episerver van het bedrijf Peerius, een leverancier van intelligente omnichannel personalisatie in de cloud. Die acquisitie betekende een grote stap vooruit voor Episerver’s visie voor de autonome personalisatie. Dit is het mogelijk maken voor merken om in te spelen op het gedrag en de intenties van klanten om zo één-op-één te interacteren met klanten over verschillende platforms en zelfs persoonlijk contact te leggen met anonieme bezoekers.

Episerver verwacht dat Optivo’s multidimensionale segmentatie en event triggering een aanvulling vormen op Peerius’ voorspellende analysemogelijkheden op basis van machine learning en real-time besluitvorming. Op zijn beurt zal Optivo het omnichannel campagnebeheer en de e-mailmarketingfunctionaliteiten binnen Episerver versterken. Om het plaatje compleet te maken, zal de combinatie van enerzijds Episerver’s expertise en kracht in content management, commerce, social en mobile marketing en anderzijds de Optivo-technologie, zorgen voor een allesomvattende omnichannel ervaring voor klanten.

“We zijn blij dat Optivo deel gaat uitmaken van Episerver’s Digital Experience Cloud, die onze omnichannel en email marketing-oplossingen perfect aanvult,” aldus Dr. Rainer Brosch, CEO van Optivo. “We zullen onze kracht en onze focus op klantwaarde behouden en tegelijkertijd de mogelijkheid hebben op wereldwijde schaal te opereren. We verwachten samen onze marktpositie sneller te kunnen uitbreiden dankzij Episerver’s wereldwijde footprint, sterk klantportfolio en elkaar aanvullende partnerships.”

De overname betekent een invulling van de belangrijkste wens van marketeers. In een onderzoek van Forrester gaf 52 procent van de ondervraagde marketeers aan dat het kunnen begrijpen van klantgedrag over verschillende kanalen en platforms heen, dé uitdaging was voor de komende twee jaar. Andere zaken die de respondenten als belangrijk zagen, waren het verbeteren van de klantinteractie, kennisdeling en loyaliteit (38%), het integreren van online en offline interacties (38%), en het herkennen en toewijzen van marketingresultaten over diverse interacties (40%).(1)

Het nieuw overgenomen bedrijf zal verdergaan onder de naam Optivo, an Episerver company, en zal de infrastructuurbasis vormen voor Episerver’s groei in de Duitstalige regio. Optivo managing directors Dr. Rainer Brosch en Thomas Diezmann blijven aan in hun huidige rollen.

Voor meer informatie over Episerver: www.episerver.com

—————————————

Over Episerver
Episerver verbindt e-commerce en digital marketing om bedrijven te helpen met het creëren van unieke klantervaringen met meetbaar resultaat. De Digital Experience Cloud™ bundelt content, e-commerce, multichannel marketing- en predictive analytics-functionaliteiten. Zo ondersteunt Episerver de hele klantcyclus van online bedrijven; van intelligente real-time personalisatie en lead generation tot aan conversie en herhaalde verkoop op een gebruiksvriendelijke en snelle manier. Episerver geeft digitale voorlopers de mogelijkheden om ontwrichtende, marktveranderende strategieën te omarmen, en zo hun klanten uitzonderlijke ervaring te kunnen leveren, waar en hoe ze ook contact met elkaar hebben. Episerver is opgericht in 1994 en heeft inmiddels kantoren in Australië, Denemarken, Finland, Groot-Brittannië, Nederland, Noorwegen, Polen, Singapore, Spanje, de Verenigde Arabische Emiraten, de Verenigde Staten, Zuid-Afrika en Zweden. Meer informatie: www.episerver.nl.

Over Optivo
Optivo is een van de grootste specialisten in e-mail- en omnichannelmarketing. Het bedrijf helpt merken één-op-één contact te leggen met klanten over alle kanalen. Het bedrijf biedt omnichannel-diensten en -oplossingen voor succesvolle dialoogmarketingcampagnes op basis van een rijke en blijvende dialoog via e-mail, print, push, SMS, fax, sociale media en web. Optivo-klanten zien de effectiviteit van hun campagens, hun conversie en hun verkopen  groeien, doordat ze contextueel relevante campagnes draaien via multidimensionale segmentatie en tegelijkertijd werken aan duurzame en bestendige klantloyaliteit. Optivo – an Episerver Company werkt voor wereldwijd toonaangevende merken als Accor, Air Berlin, Babbel, Best Western, Bosch, Deutsche Bahn, Henkel, HolidayCheck, InnoGames, Jack Wolfskin, Olympus, PAYBACK, QVC, TUI, WWF, and Zooplus. Voor meer informatie, bezoekwww.Optivo.com.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top