vrijdag, oktober 30, 2020
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / ESMA publiceert rapportage over handhaving IFRS en discussiestuk kredietbeoordelingen
ESMA publiceert rapportage over handhaving IFRS en discussiestuk kredietbeoordelingen

ESMA publiceert rapportage over handhaving IFRS en discussiestuk kredietbeoordelingen

  • Europa
  • De Europese effectentoezichthouder ESMA heeft een rapport over handhaving van de verslaggevingsstandaarden IFRS gepubliceerd. Ook is een discussiestuk uitgegeven over kredietbeoordelingen.
  • AFM
  • http://www.afm.nl
  • info@afm.nl
  • http://www.afm.nl/nl/professionals/afm-actueel/nieuws/2013/juli/esma-ifrs-kredietbeoordelingen.aspx

Handhaving IFRS

Het Activity Report of the IFRS Enforcement activities in Europe betreft de handhaving over boekjaar 2012. Het is een weerslag van de activiteiten van de European Enforcers Coordination Sessions (EECS), het forum van toezichthouders dat tot doel heeft gelijke handhaving van de toepassing van IFRS in de lidstaten te bevorderen.

De AFM is vertegenwoordigd in ESMA en EECS. In 2012 zijn rapportages uitgebracht over bijzondere waardeverminderingen en de verslaggeving over Griekse staatsobligaties. Zowel het aantal onderzoeken als aantal maatregelen is in 2012 toegenomen.

Hoewel de kwaliteit is verbeterd is er binnen de lidstaten nog steeds ruimte voor verbetering op het gebied van classificatie activa aangehouden voor verkoop, disconteringsvoet pensioenverplichtingen, classificatie en waardering financiele instrumenten, bijzondere waardeverminderingen en de toelichting op stelsel- en schattingswijzigingen.

De AFM heeft haar activiteitenverslag over 2012 reeds op 28 januari jl gerapporteerd.

Kredietbeoordelingen

Dit discussiestuk richt zich naast verplichtingen voor kredietbeoordelaars ook op de transparantievereisten voor gestructureerde producten.

De consultatieperiode om te reageren voor marktpartijen loopt tot 10 oktober. Donderdag 25 juli vindt de openbare hoorzitting plaats in Parijs. Op de website van de ESMA vindt u het persbericht en consultatiedocument.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top